23948sdkhjf

Rekord-regnskab fra Schaeffler

Schaeffler lå i 2011 væsentligt højere end rekordniveauerne for omsætning og resultat i 2010.
Omsætningen nåede for første gang i firmaets historie over de 10 mia. euro - og steg med 13 % til ca. 10,7 mia. euro. Resultatet før renter og skat (EBIT) blev forbedret med 12 % til ca. 1,7 mia. euro.

- Efter et allerede meget godt 2010 har vi i 2011 atter forbedret vores resultat på alle områder. Dette understreger vores medarbejderes store indsats i hele verden. Som en globalt orienteret virksomhed har vi med vores brede række af komponenter og systemer til automobilindustrien og de industrielle sektorer en meget stærk strategisk position, sagde CEO for Schaeffler AG, Dr. Jürgen M. Geißinger, på pressekonferencen for fremlæggelse af resultatet.

Fremgang i alle regioner og på alle områder
Alle regioner og områder har medvirket til denne udvikling. Asien og Stillehavsområdet genererede med 18 % den højeste omsætningsstigning efterfulgt af Europa uden Tyskland med 14 %, Nordamerika med 12 % og Tyskland med 11 %.

Omsætningsstigningen inden for områderne Automotive og Industri lå betydeligt over den respektive markedsvækst i 2011. Området Automotive øgede omsætningen med 13 % til ca. 7,2 mia. euro. Området Industri voksede med 15 % til ca. 3,5 mia. euro.

Virksomhedens kraftige vækst afspejler sig også i antallet af beskæftigede. I slutningen af 2011 var der globalt beskæftiget omkring 74.000 medarbejdere hos Schaeffler; det betyder en global stigning på ca. 6.500 medarbejdere.

Forventer yderligere vækst
Schaeffler ser med behersket optimisme på udviklingen i 2012.

- Tendensen i starten af andet halvår 2011 er fortsat. Vi ser i øjeblikket en svækkelse af efterspørgslen på de europæiske markeder. Globalt udvikler vores forretning sig dog fortsat positivt. Vi regner i øjeblikket med, at den globale økonomiske vækst vil stige efter en moderat start i 2012, siger Dr. Geißinger.

- Vi forventer først og fremmest vækstimpulser fra Nordamerika samt Kina, Indien og Rusland. På basis af dette stræber vi i 2012 efter en omsætningsstigning på mere end 5 % og en EBIT-margin på mere end 13 %. Dermed vil vi på vores kernemarkeder også fortsat vokse kraftigere end markedet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.184