23948sdkhjf

Se billederne: Industrien har fightet i 50 år - vi har fulgt kampen tæt

Jern & Maskinindustrien runder her i august et skarpt hjørne. Mere præcist står der "August 1971" på første udgave af avisen, der er udkommet lige siden siden og i alle årene frem til det aktuelle 50 års jubilæum har haft til formål at dække metal- og maskinindustrien tæt.

Som skrevet i den første leder i første udgave dengang for 50 år siden, så er Jern & Maskinindustrien "et journalistisk frit stillet tidsskrift"..som .."vil bestræbe sig på at holde en redaktionel linie, som tilgodeser dette".

Høj troværdighed, aktualitet og teknisk dybde har fulgt avisen siden, og der har været masser at skrive om i en industrisektor under konstant pres og udvikling.

I de kongelige arkiver

Når du sidder med den trods alt store stak aviser, som er skrevet gennem fem årtier, springer industriens fightervilje og evne til tilpasning igennem det hele. For aviserne, som i dag findes i Det Kongelige Biblioteks arkiver, beretter om årtiers store udfordringer for en industri under stigende pres fra et åbent marked med stærkt stigende konkurrence og pres på priserne.

Så på mange måder var industriens udfordringer de samme dengang, som de er i dag. Spalterne har historisk budt på opfordringer til øget automatisering og øget brug af ny teknik. Og der er referet fra rapporter, som viser, at vi Danmark står stærkt på komplicerede metalemner men har svært ved at følge med, når det handler om de mere simple produkter, hvor løndelen fylder for meget i den endelige pris.

Det er udfordringer og, som industrien også i dag skal forholde sig til.

Industrien lever

Men som bekendt fik skeptikerne ikke ret. Metalindustrien lever og ånder i Danmark og har siden finanskrisen ikke bare stabilseret sig men også formået at vækste.

Jern & Maskinindustrien har været med hele vejen og er klar til at tage fat på de næste 50 år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109