23948sdkhjf

Schaeffler får god start på 2012

Specielt markederne i Asien og Nordamerika har udviklet sig godt for den tyske leje- og teknologikoncern i første kvartal.
- Vi har videreført vores vækststrategi i første kvartal 2012 med succes på trods af et stadigt sværere marked. Med en stigning i omsætningen på 6 procent er vi endnu engang vækstet mere end markedet. Vi har været i stand til at stabilisere vores rentabilitet på et højt niveau, udtaler CEO Dr. Jürgen Geißinger, Schaeffler AG.

Omsætningen steg i de første tre måneder af 2012 med ca. 6 procent til 2,9 mia. euro. Både inden for området Automotive samt Industri steg omsætningen mere end deres respektive markeder. Omsætningen inden for området Automotive steg med 6 procent til ca. 1,9 mia. euro og inden for området Industri ligeledes med 6 procent til 900 mio. euro.

Fastholder forventninger
Størst vækst var der på det nordamerikanske marked, som landede på 17 procent omsætningsstigning, efterfulgt af Asien/Pacific på 14 procent og Tyskland med 9 procent. I Europa (uden Tyskland) og Sydamerika faldt omsætningen dog med henholdsvis 3 og 7 procent.

Resultatet før renter og skat (EBIT) landede på 401 mio. euro og kunne som forventet ikke nå sidste års resultat på 472 mio. euro. Dette skyldes vedvarende kapacitetsudvidelse i første kvartal samt vækstrelaterede investeringer. Nettoresultatet for perioden endte på 236 mio. euro mod 438 mio. euro året før. Sidste års resultat var dog positivt påvirket med kontantløse markedsændringer af rentederivater på 156 mio. euro.

Markederne, som Schaeffler opererer på, udvikler sig i forskellige retninger på regionalt plan. Mens der er stadig vækst i automobilproduktionen samt industrisektoren i Nordamerika og Asien, står man fortsat over for udfordringer i Europa. Med en god start i 2012 for øje fastholdes målene for hele året. Dr. Geißinger udtaler:

- Selvom de regionale markeder udvikler sig i vidt forskellig retning, ser vi på verdensplan en solid omsætningsstigning for vores forretning. Vi forventer derfor stadig en omsætningsstigning i 2012 på mere end 5 procent samt at opnå en EBIT-margin på mere end 13 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078