23948sdkhjf

Det marked vil de eje: Priess-koncernen etablerer fokuseret datterselskab

Den danske koncern Priess spinner et nyt selskab ud. Priess Solar A/S skal erobre markedet for solcellemaster både i Danmark, Europa og i Mellemøsten.

Det fortæller Priess i en pressemeddelelse.

- Løsningen passer perfekt ind i den grønne agenda, hvor mange virksomheder og det offentlige har meget ambitiøse mål om at blive CO2-neutrale inden for få år, siger Christian Cordsen, direktør og ejer af Priess-koncernen. 

- Derfor ser vi et stort potentiale inden for området, og for at sætte fart på udviklingen etablerer vi et spinoff, hvor området udskilles i en selvstændig virksomhed. Vi investerer de midler, der skal til, for at etablere en stærk forretning, siger Christian Cordsen.

Priess Solar er et nyt selskab inden for intelligent, solcellebaseret gadebelysning til det offentlige rum. Moderselskabet Priess A/S har en førende position inden for grønne, CO2-besparende løsninger til den digitale omstilling, fjernvarme og elforsyningsnettet. 

Startede ved COP15

Priess Solar blev officielt etableret 1. januar 2022 og har samme adresse som moderselskabet i Vinderup. Det bliver 53-årige Ole Søndergaard, der skal stå i spidsen for satsningen. Han har i de seneste 10 år været leder af området for solceller og belysning hos Priess A/S. 

- Hele ideen med den bæredygtige belysning med solcellemasterne startede i forbindelse med COP15 i 2009 i København, hvor vi udviklede og opstillede 19 master, fortæller Ole Søndergaard.

Siden har Priess A/S installeret mere end fire tusinde master i over 20 lande i Europa og ikke mindst i Mellemøsten, hvor der senest er opstillet 98 solcellemaster i forbindelse med verdensudstillingen EXPO2020 i Dubai.

Priess Solar forventer størst salg i Mellemøsten, hvor et ellers lovende salg har ligget stille på grund af Covid-19. Det nye selskab skruer også op for ambitionerne i Europa, hvor den grønne dagsorden efterspørger bæredygtige løsninger til udendørs belysning. Senest er sidste hånd ved at blive lagt på en aftale med en portugisisk forhandler. 

Solcellemasterne er udviklet i samarbejde med førende designere, så de passer ind i det offentlige rum. Planen er, at masterne fremover skal produceres lokalt, et eller flere steder i Mellemøsten, for at opnå et så lavt CO2-aftryk som muligt, mens teknologien leveres fra Danmark.

- Med etableringen af Priess Solar A/S skruer vi kraftigt op for ambitionerne med yderligere investeringer i produktudvikling, optimering af produktionen, forhandlersupporten samt udviklingen af det internationale forhandlernetværk, siger Ole Søndergaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094