23948sdkhjf

Smed på overarbejde: Forsyningskrise tvang kreativ løsning frem

På grund af den globale forsyningskrise kunne handels- og servicevirksomheden Multicheck i Horsens for nyligt ikke levere en serie pallevægte til en dansk kunde til den aftalte tid.

I stedet endte Multichecks smed med selv at designe og fremstille de 10 pallevægte fra bunden.

 Det oplyser Multicheck i en pressemeddelelse.

Multicheck er leverandør af røntgenudstyr, checkvejere, mærkningsudstyr, metaldetektorer og andet lignende udstyr til blandt andet fødevare- og pharmaindustrien.

Virksomheden havde før jul indgået en aftale med en kunde i fiskeindustrien om at levere 10 såkaldte u-pallevægte til automatisk afvejning. Men efterfølgende viste det sig, at Multichecks leverandør alligevel ikke kunne levere vægtene til tiden på grund af problemer med at få komponenter hjem.

 - I stedet for tre ugers leveringstid kunne de først levere en gang i marts, hvilket selvfølgelig ikke var optimalt. Så vi var nødt til at tænke kreativt, lyder det fra servicechef i Multicheck, Jesper Weihrauch.

 Smed tog udfordringen op

Heldigvis lå løsningen lige for. Med hjælp fra virksomhedens værkstedsfaciliteter og en stor lagerbeholdning af komponenter kastede Multichecks smed sig over udfordringen med at designe og konstruere de ti vægte fra bunden – inklusive stålrammer, elektronik og mekanik.

 - Vi var under et vist tidspres for at kunne levere til tiden – ikke mindst fordi vi var udfordret på levering af en række delkomponenter. Så der blev knoklet, også efter normal fyraften, lyder det fra smed Michael Lundsmann.

 I sidste ende gav det hårde arbejde heldigvis pote, da Multicheck inden for den aftale tid kunne levere 10 styk velfungerende u-pallevægte til en tilfreds kunde.

 - Trods udfordringerne undervejs var det en stor tilfredsstillelse at kunne levere en god løsning til tiden. Og efterfølgende konstatere, at vægtene virker, som de skal, siger Michael Lundsmann.

En særlig løsning til særlige omstændigheder

Jesper Weihrauch peger på, at forløbet er et meget godt eksempel på, at man som virksomhed af og til er nødt til at indordne sig efter forholdene og få enderne til at mødes. Det lykkedes heldigvis i dette tilfælde takket være vores dygtige medarbejdere.

 Han afviser dog, at Multicheck selv kommer til at fremstille produkter i en større skala.

 - Vi har ingen interesse i at konkurrere med vores leverandør, siger Jesper Weihrauch og fortsætter.

- Det her var en særlig løsning grundet særlige omstændigheder. Vores styrke ligger i at skræddersy produkterne til vores kunders specifikke behov – ikke i at masseproducere dem.

Artiklen er en del af temaet Forsyningskrise.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078