23948sdkhjf

14.000 udlændinge har kigget efter job i Midtjylland

Over 50 midtjyske virksomheder har nu tilsluttet sig et initiativ kaldet Headstart, der målrettet går efter at tiltrække kvalificeret udenlandsk arbejdskraft til de store industrivirksomheder i Region Midtjylland.

Og interessen er stor, for over 14.000 potentielle udenlandske jobansøgere har siden starten på projektet i marts 2020 kigget på job i regionen.

Det oplyser Susanne Nors, leder af Business Region MidtVest, i en pressemedelelse.

Business Region MidtVest,  Region Aarhus og Copenhagen Capacity driver projektet, der er finansieret af den Den Europæiske Socialfond gennem Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

De interesserede udlændinge er både ingeniører, softwareudviklere og andre specialister, som ser gode karrieremuligheder i det jyske.

- Udlændingene ser på vores område med helt andre øjne og værdsætter vores smukke natur, rene luft og trygheden, samtidig med, at de ser gode karrieremuligheder fordi, vi indenfor en radius af kun 100 km har et utal af interessante SMV-virksomheder samt industrielle økosystemer, hvor både store og små virksomheder er hinandens forudsætninger, eksempelvis i vindmølleindustrien, siger Susanne Nors.

Hun peger på, at virksomheder som ARLA, Siemens Gamesa, Vestas, KMC, Bestseller, Grundfos, B&O, Kamstrup, Salling Group, Terma og Danish Crown alle er store højteknologiske virksomheder med et internationalt udsyn, der hele tiden har brug for nye velkvalificerede medarbejdere for at kunne øge deres vækst. 

Hos Headstart har man analyseret sig frem til, hvilke personer, man gerne vil målrette kampagnerne mod, i forhold til uddannelsesniveau og villighed til at kigge efter karrieredestinationer uden for eget land. 

Flere virksomheder har allerede rekruteret udenlandsk arbejdskraft gennem Headstart.

Du kan klikke dig frem til Headstart her: www.headstartcareer.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126