23948sdkhjf

- Vi har brug for en uddannelse i kunstig intelligens

Danmark halter bagefter andre europæiske lande, når det handler om kunstig intelligens

Dansk erhvervsliv har brug for en uddannelse i kunstig intelligens. Det mener Syddansk Universitet, som nu for andet år i træk har søgt Undervisningsministeriet om at oprette en uddannelse.

Udviklingen inden for kunstig intelligens går stærkt. Nye anvendelsesmuligheder opstår hele tiden, og erhvervslivet efterspørger viden om kunstig intelligens. Derfor vil Syddansk Universitet gerne starte en bachelor-uddannelse. Universitet gør opmærksom på, at sådan en uddannelse allerede findes i flere andre europæiske lande.

"Kunstig intelligens er et komplekst og udfordrende fagområde, der favner mødet mellem datalogi og andre videnskaber som biologi, psykologi og sociologi. Det er derfor et fag med et væld af anvendelsesmuligheder og en sådan bredde og tyngde, at det ikke kan rummes fyldestgørende i de eksisterende datalogiuddannelser. Kunstig intelligens, som teknologi og fag, er ganske enkelt for omfattende," skriver Syddansk Universitet i en pressemeddelelse.

Kan ses på bundlinjen

Universitetet mener, at kunstig intelligens nu er noget, man kan se på bundlinjen.

"Kunstig intelligens kan minimere elregningen, forhindre svindel i finansielle transaktioner og diagnosticere sjældne sygdomme. Kunstig intelligens kan gøre os til et rigere, grønnere og sundere samfund.

Men udvikling, implementering og anvendelse af kunstig intelligens kræver specialiseret viden. Det kræver, at vi uddanner en kompetent arbejdsstyrke med en umættelig interesse for en teknologi i hastig udvikling.

Danmark er et af verdens mest digitale samfund, men når det kommer til kunstig intelligens, halter vi bagefter. Eksempelvis har de fleste europæiske lande allerede lignende uddannelser. Som samfund er vi derfor nødt til at skifte gear," skriver universitetet.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084