23948sdkhjf

Erstatningskrav fra tvangslukket skrotvirksomhed vokser

I 2019 modtog Slagelse Kommune en række klager over skrotvirksomheden HJM på havnen i Korsør. Virksomheden overholdt angiveligt ikke støjgrænserne på havnen.

Derfor søgte HJM om lov til at bygge en høj støjmur og fik også en forhåndsbesked om, at der ville blive udstedt en byggetilladelse. Politikerne fortrød imidlertid og udstedte i stedet et paragraf 14-forbud, der gjorde, at HJM måtte indstille driften på havnen.

Efterfølgende vedtog kommunen en ny lokalplan, der gjorde det umuligt at drive skrotvirksomhed på HJM’s placering, men den proces blev tidligere på året kendt ulovlig i Planklagenævnet.

HJM har gennem hele forløbet barslet med et stort erstatningskrav mod Slagelse Kommune. Beløb omkring 20 millioner har været nævnt, men ifølge SN.dk er direktør for HJM, Jesper Olsen, på vej med et endnu højere krav.

- Jeg har sat en advokat med speciale i erstatning til at gennemgå det materiale, der er udarbejdet af revisorerne, og den foreløbige gennemgang tyder på, at beløbet ligger tættere på 30 end 20 millioner kroner, som er tabt på grund af tvangslukningen, siger han til SN.dk.

Hos Slagelse Kommune fortæller formand for klima- og miljøudvalget, Jørgen Grüner, at kommunen endnu ikke har besluttet, om man vil anlægge sag mod Planklagenævnet. Det er heller ikke besluttet, om man vil søge et forlig med HJM, eller om man vil tage en sag om erstatning i retten.

Udvalgsformanden fastholder dog, at kommunen udelukkende tabte sagen, fordi man havde glemt at sende et brev til HJM om partshøring, og at kommunens brug af planloven dermed var i orden.

Kommunen har nu sendt HJM’s ansøgning om opførelse af støjmuren i høring med baggrund i det plangrundlag, der gjaldt i 2018. Her er der høringsfrist den 4. januar.

Originalartikel: https://www.sn.dk/slagelse-kommune/erstatning-til-tvangslukket-firma-vokser-mur-i-hoering/

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079