23948sdkhjf

Dansk leverandør af biomasse-teknologi lander rekordordre hos luksuspapir-gigant

Den danske biomasse- og pyrolysevirksomhed Dall Energy har landet den største ordre nogensinde til et trecifret millionbeløb fra den franske luksuspapirgigant – Clairefontaine.

- Vi er ovenud tilfredse med at have fået en ordre fra en så ikonisk fransk industrikoncern. Det vidner om, at vores patenterede, skalerbare og unikke forgasningsteknologi kan noget, som ingen andre i vores branche kan – men som mange har brug for – i forhold til for eksempel den grønne omstilling i proces- og produktionsindustrien. Ikke mindst i Frankrig hvor vi forventer endnu flere handler de kommende år, siger salgschef Ann Bouisset fra Dall Energy.

En eksklusiv løsning til en high-end virksomhed

I Frankrig vil man på kort tid omstille al energiforbrug i industrien væk fra naturgas. Det betyder, at virksomheder som Clairefontaine leder efter teknologi, som kan hjælpe dem her. Hurtigt og effektivt.

Clairefontaine er kendt og anerkendt i hjemlandet som et high-end papirprodukt – og som en foregangsvirksomhed i forhold til bæredygtig drift med fokus på bevaring af skove og vandløb.

Hertil passer Dall Energys teknologi som fod i hose. 

Det er både den bedste business case for virksomhedens økonomiske og grønne bundlinje, lyder det fra en talsmand fra Clairefontaine.

- Valget af Dall Energy er primært af to årsager: For det første så gør teknologien det muligt at anvende forskellige typer energikilder, hvilket giver en væsentlig bedre forretning. For det andet så gør teknologien i anlægget driften meget mere fleksibel. Dall Energys anlæg er nemlig en skalerbar løsning, som kan justeres helt ned til 10 procent i energiforbrug.

Tredje franske ordre

Dall Energy har tidligere leveret et anlæg til det franske energiselskab Dalkia i Rouen og har ligeledes indgået en kontrakt på et 9,9 MW biomasse forgasnings- og forbrændingsanlæg til det franske energiselskab Coriance.

Anlægget skal opføres i byen Salon de Procence i nærheden af Marseille i Sydfrankrig. Her skal det indgå i et allerede eksisterende fjernvarmenet, der skal udbygges, samt fungere i samspil med et solvarmeanlæg.

Nu skal luksuspapirfabrikken altså også nyde godt af Dall Energys forgasningsteknologi.

Fakta

  • Den største handel i Dall Energys historie på et trecifret millionbeløb
  • Dall Energys anlæg tillader anvendelse af rest-biomasse fra skovbrug og affald fra produktionen
  • Røggassen (CO2’en) fra anlægget bliver fanget ved CCS, og anvendt i fremstillingsprocessen.
  • Clairefontaine er en fransk familieejet papirproducent med mere end 3.500 ansatte i Europa og Afrika, og i 2021 omsatte koncernen for mere end 5 milliarder kroner

Kilde: Dall Energy

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094