23948sdkhjf

31 vestjyske davit-kraner til Taiwan

Ringkøbing-virksomheden Seasight Davits har landet en ordre på 31 styk davit-kraner til en taiwansk havmøllepark.

Davit-kranerne installeres på møllerne og bruges til at løfte udstyr og reservedele over på møllerne.

Seasight Davits kan ikke afsløre, hvilket projekt kranerne skal levere til, men der er tale om virksomhedens Hercules-model, der kan leveres med et udlæg på mellem 6 og 10 meter.

Derudover har kranerne en særlig luffing-funktion, hvilket betyder, at kranbommen kan hejses op under brug, og dermed bliver arbejdsradius variabel. Fordelen ved det er, at lasten, kranen løfter, kan flyttes rundt oppe på platformen og placeres endnu tættere på kranen eller turbinen.

Det er det femte projekt i Taiwan, Seasight Davits leverer kraner til, og den aktuelle kunde er en, man har samarbejdet med på flere projekter.

- Vi har haft god tilgang med projekter i Taiwan, der stadig er et forholdsvis nyt marked i offshore vind, så vi fornemmer også, at der er flere på vej, som vi forhåbentlig kan vinde, siger Alex Kristensen, CCO hos Seasight Davits, og fortsætter:

- I 2021 etablerede vi vores andet datterselskab, Seasight Davits TW, som vi nu for alvor er i gang med at opbygge. Og gennem de første projekter derovre har vi gjort os nogle gode erfaringer og fået nogle ”lessones learned”, som vi kan drage nytte af fremadrettet.

De 31 kraner skal levere løbende med faste intervaller fra slutningen af 2023 og cirka otte måneder frem.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093