23948sdkhjf

FLSmidth nærmer sig russisk exit: Prisen bliver trecifret millionbeløb

Da russiske styrker rykkede ind i Ukraine i februar sidste år havde FLSmidth en ordrebeholdning på cirka 3 milliarder kroner i Rusland og en forventet omsætning i 2022 på 1,5 milliarder kroner.

Efter russernes invasionen meldte ingeniørkoncernen imidlertid ud, at man vil afvikle sine aktiviteter i landet på ”en forsvarlig måde”. Konkret betød det, at man ville opfylde de juridiske forpligtelser, man havde i forhold til igangværende aktiviteter og ordrer.

Onsdag offentliggjorde FLSmidth regnskab for 2022, og her fremgår det også, hvordan det går med afviklingen af de russiske aktiviteter.

I fjerde kvartal havde FLSmidth en omsætning på 139 millioner kroner fra ikke sanktionerede russiske og hviderussiske kunder. For hele 2022 var tallet 929 millioner kroner.

Ved udgangen af regnskabsåret var den russiske og hviderussiske ordrebeholdning på 0,7 milliarder kroner.

Før invasionen havde FLSmidth mere end 80 medarbejdere i Rusland – det tal er nu reduceret med mere end 95 procent.

Det har dog været en dyr affære for FLSmidth at trække sig fra det russiske marked. Alene i fjerde kvartal er der ifølge regnskabet indregnet omkostninger på 80 millioner kroner, og for hele 2022 lyder tallet på 200 millioner kroner.

I en kommentar til Børsen siger FLSmidths CEO, Mikko Keto.

- Der er ikke længere aktiviteter i Rusland, og den resterende ordrebeholdning er enten blevet suspenderet, eller er vi i proces med at lukke kontrakterne ned. Vi forventer ingen omsætning på baggrund af disse aftaler.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078