23948sdkhjf

Fortsat solid indtjening hos Schaeffler

Schaeffler fortsatte den gode kurs i årets første ni måneder trods vanskelige økonomiske vilkår.
- Situationen på vores markeder er blevet yderligere forværret i løbet af tredje kvartal. Vores forretninger til den industrielle sektor er i særdeleshed påvirket af de vanskelige økonomiske konjunkturer i Europa og nedbremsningen af den økonomiske udvikling på emerging markets i løbet af tredje kvartal. Det er dog lykkedes os at vækste yderligere i dette udfordrende marked, udtaler Dr. Jürgen M. Geißinger, CEO i Schaeffler AG.

Størst vækst i automobilindustrien
Schaeffler Groups omsætning steg i de første ni måneder af 2012 med 4 procent til ca. 8,4 mia. euro. Omsætningen inden for automobilindustrien voksede med 7 procent til ca. 5,8 mia. euro, mens den inden for den industrielle sektor forblev stabil på ca. 2,6 mia. euro.

EBIT lå med 1,144 mia. euro som forventet under sidste års usædvanligt høje niveau på 1,349 mia. euro. EBIT marginen i de første ni måneder var på 13,5 procent (sidste år: 16,7 procent), og koncernens nettoresultat lå i beretningsperioden på 731 mio. euro (sidste år: 743 mio. euro).

Udsigter for 2012
Selskabet forventer ikke, at den globale økonomiske vækst vil gå op igen i fjerde kvartal af 2012. Den nuværende usikkerhed i euroområdet og den lavere vækst i Asien nedtoner udsigterne. Med hensyn til årets sidste kvartal udtaler Dr. Geißinger:

- Set i dagens lys forventer vi, at den urolige og udfordrende udvikling på markedet vil fortsætte. Vi forventer et vigende behov i fjerde kvartal, hvilket vil medføre en midlertidig kapacitetstilpasning. Under de nuværende markedsforhold er det mere vigtigt end nogensinde, at vi forsat forbedrer vores forretningsprocesser, fokuserer på omkostningerne og positionerer vores virksomhed fremadrettet, siger Jürgen M. Geißinger.

På denne baggrund forventer Schaeffler Group, at de også fremover vil vokse stærkere end markedet, men dog ikke nå sidste års målsætning om en omsætningsstigning på mere end 5 procent. Selskabet forventer i stedet en omsætningsstigning på ca. 4 procent for 2012 som helhed. Schaeffler fastholder dog sin ambitiøse rentabilitetsforventning.

- Vi forventer fortsat at generere en EBIT margin på mere end 13 procent og dermed nå vores mål for året som helhed, betoner Dr. Geißinger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125