23948sdkhjf

Vækstmuligheder for det maritime Danmark

Den maritime konference Ny VÆKST i Det Blå Danmark bød i slutningen af november 2011 på ny indsigt i vækstmulighederne for den danske maritime industri.
Danmark har en stor styrkeposition inden for den maritime industri.

Dette var det overordnede budskab, da Danske Maritime, Danmarks Rederiforening og CO-industri i slutningen af november 2011 arrangerede konferencen Ny VÆKST i Det Blå Danmark, i fællessalen på Christiansborg.

Men der er en række forhold, som skal være i orden, for at denne position kan bevares i fremtiden.

Blandt andet blev der talt meget om uddannelse og efteruddannelse, ligesom den maritime industris rammebetingelser har afgørende betydning.

Udstyrsproducenterne gør det godt

På talerstolen var blandt andre Thomas Knudsen, formand for Danske Maritime og direktør for MAN Diesel.

Han fastslog, at det ikke mindst er de danske udstyrsproducenter til den maritime industri, der nyder international bevågenhed for produkter i høj kvalitet.

Eksempler på toneangivende danske virksomheder er Novenco, Aalborg Industries og VIKING Life Saving Equipment samt MAN Diesel.

Samtidig kunne Thomas Knudsen gentage industriens mantra om at bevare produktionen i Danmark, da man på den vis også medvirker til at bevare forskning og innovation og i sidste ende danske arbejdspladser.

Men uddannelsen af de arbejdsdygtige mennesker bør opprioriteres, pointerede han og nævnte samtidig et øget optag på maskinmesteruddannelsen.

Det bør sikres, at vi også i fremtiden har de rette kompetencer i landet til at imødegå den voksende konkurrence fra eksempelvis Østen.

Endelig talte Thomas Knudsen om den maritime industris konkurrencevilkår og rammebetingelser, som regeringen gerne må gøre alt for at sikre og optimere ud fra den betragtning, at den danske maritime industri tegner sig for en meget stor del af dansk eksport.

Vi skal være med i Asien

Asien-eksperten Jørgen Ørstrøm Møller, Visiting Senior Research Fellow, ISEAS, Adjunct professor, SMU & CBS, kunne i relation til væksten i Kina og Asien konkludere, at Danmark har en stærk markedsposition, men at erhvervet har været formet af perioden og betingelserne bag os med den industrielle udvikling i den vestlige verden som basis.

Imidlertid flyttes tyngden gradvist til Asien.

Dermed bliver det sandsynligt, at nye tendenser, vilkår og markedsbetingelser formes her, hvilket gør det ubetinget nødvendigt at være til stede for at opfange og bruge de nye tendenser.

Lignende ord og tanker kom til udtryk fra dagens mange andre talere på podiet, ligesom en række politikere i et særligt politikerpanel kom med deres tilsvarende bud på den aktuelle situation og de danske fremtidsudsigter. Ÿ

Initiativ fra Den Danske Maritime Fond

Den Danske Maritime Fond udbyder over de næste fem år 100 legater til MBA uddannelse.

Hermed ønsker fonden at bidrage til vækst og udvikling af dansk rederi-erhverv og Det Blå Danmark.

Legaterne er rettet mod medarbejdere i dansk rederi-erhverv og Det Blå Danmark, der har evner, lyst og drivkraft til at videreudvikle sig.

Nærmere oplysninger fås hos Den Danske Maritime Fond:

www.dendanskemaritimefond.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172