23948sdkhjf

En hel stålkonstruktion på to uger

DS Stålkonstruktion A/S har modelleret alt stålet digitalt i Danmarks første arkitekttegnede stald.
Virksomheden har brugt 3D software til at tegne det avancerede og komplekse byggeri til landbruget Vejlskovgård ved Odder.

Det er et 8.800 m2 stort byggeri med mange komplicerede konstruktioner og mange udfordende vinkler i stålkonstruktionen. Med Tekla Structures - et komplet Building Information Modeling software - og ved hjælp af de meget detaljerede tredimensionelle Tekla-modeller, der også indeholder alle detaljer om konstruktionerne helt ned til den mindste bolt og møtrik i byggeriet, har man kunnet opnå helt nøjagtige produktioner af stålet og undgå fejl og forsinkelser på byggepladsen. Det tog to en halv uge at bygge hele stålkonstruktionen.

“Der er ikke tvivl om, at brugen af Tekla - både i skitsefasen og til de endelige produktionstegninger - har spillet en central rolle i at vi kom succesfuldt i mål med projektet både, hvad angår tid og økonomi. Vi har haft stor gavn af det i udviklingen af nogle af de komplicerede detaljer i projektet, primært omkring de rammeben som bærer flere forskellige tagstykker. Dimensioneringen af disse rammeben har været et samspil mellem Tekla-tegner, statik-ingeniør og projektleder på kontoret og værkfører og teamleder i produktionen. Tekla-modellen har dels givet et overblik over, hvad kunne lade sig gøre i praksis men også givet et overblik over hvordan snitkræfterne fra laster på konstruktionen forsvarligt kan føres gennem stålet videre til fundamentet", fortæller projektleder hos DS Stålkonstruktion A/S, Johannes Bang Jeppesen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078