23948sdkhjf

Måleapparat til asfalts stivhed

PUMA står ifølge den danske leverandør, Strenometer ApS, for Precision Unbound Material Analyser og er navnet på et laboratorieapparat til test af asfaltmaterialers stivhedsmodul og modstandsdygtighed over for permanent deformation.
Apparatet kan bruges til at teste prøveemner fremstillet af blandt andet kornet materiale, jord eller let stabiliseret materiale med en partikelstørrelse på op til 31,5 mm.

Modellen repræsenterer en empirisk metode (såsom California Bearing Ratio (CBR) testen). Apparatet er let at anvende, er de data, der genereres, både realistiske og videnskabelige.

Selve testen er simpel og egnet til generisk specifikation. Men den giver et meget realistisk billede af vej-belægningernes faktiske ydeevne. Særligt i tilfælde hvor gunstige vejrforhold under opførelsen resulterer i ikkerepræsentative værdier i forbindelse med High Dynamic Plate Test (DPT), eller i situationer, hvor der anvendes stabiliseret jord eller koldmikset asfalt.

PUMA kan betragtes som en direkte pendant til Springbox’en, men har dog den fordel, at de indledende stressbetingelser kan kontrolleres meget nøjagtigt. mola

Yderligere information:

Strenometer ApS

4595 0700
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094