23948sdkhjf

Netværk sikrer turbo på eksport af vandteknologi

Eksportforeningen overtager WTC's fremstødsaktiviteter og etablerer "Danish Water Technology Group". Med købet af WTC's fremstødsaktiviteter, herunder ansættelse af konsulent Ilse Korsvang (tidl. WTC), vil Eksportforeningen sætte turbo på det arbejde, som konsulentfirmaet WTC (Water Training & Consulting) har gennemført siden etableringen i år 2000.
WTC har arrangeret mere end 60 eksportfremstød for danske vandvirksomheder til en lang række lande, bl.a. Brasilien, Rusland, Kina, Tyskland, Holland, Polen, Indien, Malaysia, Mexico og Vietnam.

- Forhåbentlig betyder vores nye vandnetværk "Danish Water Technology Group", at der vil komme øget fokus på eksport af vandteknologi og hermed en øget indtjening til den danske vandindustri, udtaler direktør Ulrik Dahl, Eksportforeningen.

- WTC har gennemført mange spændende fremstød i de sidste 11 år, og specielt med det stigende antal fremstød i Europa oplever vi, at behovet er rigtig stort, og antallet af deltagere vokser. Eksempelvis har vi allerede 28 deltagere med på IFAT-udstillingen i München til april. Vores mål er at "løfte overliggeren" for eksportafsætning i branchen, udtaler Ilse Korsvang.

- Eksportforeningen driver allerede en række succesfulde netværk, og har et set-up omkring dette, som gør, at jeg fremover kan bruge alle kræfter på at skabe et egentligt gruppe-samarbejde for vandvirksomheder, der ønsker at etablere og øge deres globale afsætning. Gruppen skal markedsføres samlet med kommercielt fokus og mødes til forskellige aktiviteter, samtidig med at vi kan arrangere værdifulde fremstød og udstillinger. Jeg er overbevist om, at dette vil være et visionært bidrag til at udvikle eksport-afsætningen for vandsektoren, siger Ilse Korsvang.

Eksportforeningen har ifølge direktør Ulrik Dahl modtaget en række opfordringer til at etablere et vandteknologi-netværk fra en række af foreningens 500 medlemsvirksomheder.

- Derfor er vi meget glade for, at vi nu kommer til at kunne tilbyde dette i kraft af købet af WTC's fælles eksportfremme-aktiviteter og ansættelsen af Ilse Korsvang. Vi ser også frem til samarbejdet med vandsektorens øvrige organisationer, siger Ulrik Dahl.

Seniorkonsulent Benny Hagelskjær fortsætter uforandret sit virke i WTC, og der vil være et tæt samarbejde mellem WTC og Eksportforeningen fremover omkring både fremstød og gruppeaktiviteter. Derudover fortsætter WTC med sine øvrige forretningsområder; teknisk træning indenfor vandsektoren og forretningsudvikling og projektstøtte til vand- og miljøeksport. Samtidig vil Benny Hagelskjær fortsætte sit arbejde som udviklingsdirektør i Danish Water Services.

- Udover at samarbejde med Benny Hagelskjær, vil vi også i fremtiden fortsætte det gode samarbejde med bl.a. Danish Water Forum og Danish Water Services, ambassaderne og ministerierne med den uforandrede målsætning at styrke vandsektorens eksport, udtaler Ilse Korsvang.

Handlen har virkning fra årsskiftet 2011/12. De første fremstød i Eksportforenings regi bliver AsiaWater-udstillingen og -seminaret i Kuala Lumpur fra 27.-29.3 2012, og IFAT Entsorga-udstillingen i München fra 7.-11.5.2012, hvor 28 danske virksomheder deltager på tre fællesstande og der stadig er få ledige pladser.mola
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078