23948sdkhjf

Produktivitet et nøgleord

Torsdag samledes et bredt udsnit af dansk erhvervsliv på Grundfos i Bjerringbro til lanceringen af MADE. Made består af en gigantisk bunke penge, hvor de 120 er private millioner.

Pengene skal bruges til forskning og innovatipon i produktionsforhold, og målet er naturligvis at skabe vækst og beskæftigelse i landet.

Hele idéen er at få sat mere gang i hjulene i den danske industri. Det gælder helt grundlæggend eom at hæve produktiviteten for at matche de stigende omkostningen og salgspriser, hvor sidstnævnte desværre ikke følger trop i disse år.

Med andre ord handler det om at lukke det såkaldte produktivitetsgreb, og MADE er ikke eneste middel til at nå målet.

Netop den øgede produktivitet går igen i hele branchen i disse år; produktivitet er blevet et nøgleord.

Dansk Industri har skabt et helt korps af ambassadører, der skal hjælpe hinanden med at få sat ekstra skub i maskinerne og processerne, og på den kommende maskinmesse i Odense til april er produktion også et nøgleord.

Der er flere veje til at nå målet, og planlægning, innovation og investering er nogle af de centrale.Men helt afgørende er det naturligvis, at den øgede produktivitet og effektivitet skal udvikles i en travl hverdag. Vi har ikke tid, vi producerer og producerer og producerer, men retningen er længere og længere væk fra et fornuftigt resultat.

Det kræver overskud at hive timer og dage ud af hverdagen, men helt grundlæggende er der ingen undskyldning, selvom kalenderen er fyldt. Vi må alle sætte tid og penge af til at tænke anderledes, når det handler om den danske produktion og ikke mindst produktivitet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078