23948sdkhjf

Valk Welding leverer svejserobotter til Dinex

Fabrikanten af af udstødnings- og emissionssystemer til lastbiler, busser, varevogne og industrielle køretøjer, med filialer hele verden over, Dinex, har opbygget den første svejserobotcelle til produktionsafdelingen i den danske hovedfilial i Middelfart.
Svejserobotcellen til produktion af dele til bilindustrien med en Panasonic TAWERS TA-1900 svejserobot er udstyret med den nyeste G3 robotstyring og to opspændingspladser med manipulatorer, der er monteret med 1.800 mm afstand mellem midtpunkterne. De to opspændingspladser er beskyttet ved hjælp af hurtiggående porte. Leveringen er en del af en ordre på tre identiske svejserobotceller.

Dinex, som producerer alle dele til sine systemer internt, anvender cellen til svejsning af komplekse dele til lyddæmpende udstødningssystemer til landbrugstraktorer. Delene produceres for en stor fabrikant. Dinex producerer 20.000 systemer på årsbasis.

Valk Welding DK A/S leverer svejserobotcellerne nøglefærdige, inklusive svejseforme, installation og programmering. Dinex har allerede erfaring med robotsvejsning af lignende produkter og forventer at opnå en større produktion takket være svejserobotcellerne fra Valk Welding. Til dette formål har de to virksomheder intensivt samarbejdet på optimeringen af både svejsestrategien og programmeringen samt svejseformenes opbygning. Ifølge Palle Kluver, virksomhedsleder i den danske hovedfilial i Middelfart, er vigtige argumenter for indgåelsen af samarbejdet først og fremmest Valk Weldings knowhow inden for og erfaring med både svejse- og robotområdet, villigheden til at samarbejde, deres lokale tilstedeværelse og supporten fra Valk Weldings hovedfilial i Holland.

- Man må aldrig overlade udviklingen af en konfiguration til et sådant produkt helt til tredje part, fordi de ikke har tilstrækkelig kendskab til produktet. Fra begyndelsen viste Valk Weldings danske medarbejdere sig at være villige til at samarbejde og i løbet af hele forløbet har de prøvet at opnå mest muligt, siger Palle Kluver.

Tilliden til Valk Welding som leverandør af svejserobotsystemer har ført til en sidegevinst for Dinex" udenlandske produktionssteder. Efter levering af nogle celler til produktion af dele til bilindustrien til et russisk anlæg, samarbejder de to virksomheder på et projekt til kombineret automatisering af både håndtering og svejsning af dele.mola
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094