23948sdkhjf

Tre dage med masser af spåntagning og automation

Spåntagningsdagene som afholdes af Flextek A/S og KJV A/S udvides i år til tre dage, der får hver deres fokusområde inden for rustfri bearbejdning, letmetalbearbejdning samt værktøjsbearbejdning.
Når Flextek og KJV slår dørene op til deres fælles husmesse Spåntagningsdage fra den 6.-8. marts 2012 i Flexteks lokaler i Hedensted, vil der blive vist masser af live spåntagning, hvor de nyeste teknikker vil blive taget i brug, blandt andet Machining Navi M-G, der automatisk regulerer maskinens omdrejninger ved hjælp af mikrofonudstyr. Derudover vises de sidste nye Iscar værktøjer og masser af automationsløsninger i forskellige prisklasser. Som noget nyt vil hver af de tre dage byde på et tema, i nævnte rækkefølge rustfri bearbejdning, værktøjsbearbejdning og letmetalbearbejdning. På disse dage vil der være indbudt gæstetalere med speciale inden for temaerne, ligesom dagens bearbejdning, der bliver vist på storskærm, vil have specielt fokus på materialet.

- Det skal understreges, at alle kan komme forbi alle dage, uanset hvilket materiale man arbejder i, understreger marketingsansvarlig Mette Sørensen fra Flextek.

- Det er de samme maskiner, der er under spån hver dag, med samme materialer så det er kun foredragene og videokameraets fokus, der vil være forskelligt. Så alle er velkomne alle dage.

Et andet nyt tiltag er et begrænset deltagerantal på 60 om dagen.

- Vi vil gerne have en tæt dialog med alle de besøgende og have tid til at guide dem ordentlig igennem dagens begivenheder. Derfor har vi indført begrænset deltagerantal på 60 personer per dag efter først-til-mølle-princippet, fortæller Mette Sørensen.

Maskine med høresans

En af de nyheder der bliver præsenteret er Machining Navi M-G, der er automatisk regulering af omdrejninger ved hjælp af mikrofonudstyr, der opfanger frekvensen under bearbejdningen.

- Der er implementeret en mikrofon i maskinen, som opfanger de lyde, der udsendes under bearbejdning, fortæller teknisk chef Lars Tromborg.

- Ved at kende maskinens frekvenser kan styringen selv regulere på omdrejningerne, hvis der opstår vibrationer i materialet under bearbejdning. På letmetaldagen vil der blandt andet være fokus på denne teknologi, der er specielt anvendelig i tyndvæggede emner.

- Derudover kommer det til at gå rigtigt stærkt på letmetaldagen, hvor man kan se, hvordan man virkelig udnytter maskine og værktøjer optimalt ved høje omdrejninger, forsikrer Lars tromborg.

- På rustfridagen bliver der fokus på Okuma MA 600 der er et stort kraftigt horisontalt bearbejdningscenter med palletteskift og optioner som absoscale og super-nurbs, der sikrer en stor præcision. Det er et center, der virkelig har kræfterne til at arbejde i materialer som rustfri.

- Herudover vil vi vise hvad en supermoderne maskine som vores Okuma Multus B400 kan præstere i samspil med de nyeste værktøjer. Her bliver der både drejet, fræst og boret i alle mulige vinkler, samt vist, hvordan komplicerede emner fremstilles i én opspænding.

På værktøjsmagerdagen vil der blive demonstreret 5-akset live bearbejdning på et Hedelius bearbejdningscenter, med udgangspunkt i Heidenhains Adaptive Feed Control.

Der er en automatisk styring af tilspændingen, inden for nogle givne parametre, som operatøren har indgivet i styringen.

Bearbejdningscenteret bliver betjent af et 10 stationers paletteskiftesystem fra producenten Lang, der med lave anskaffelsesomkostninger og hurtig forrentning, giver kunderne en god case at tage med hjem til banken.

- Med tre timers øget produktivitet på en maskine om dagen, så er tilbagebetalingstiden under et år, konstaterer Hans Jørgen Piepgräss fra KJV.

Ny generation af fræsere

På værktøjssiden præsenterer KJV en helt ny generation af ChatterFree fræsere.

- Den nye generation er både med vario fortanding og vario helix vinkel, fortæller teknisk specialist Jens Limkilde fra KJV.

- Det nye er, at fræseren er med vario helix vinkel, og så kommer den også til at kunne fås med hjørneradier i forskellige størrelser alt afhængig af fræserens diameter. Der er fræsere til alle typer stål, og derudover præsenterer vi nu også en aluminumslinje i Chatter Free, der ligeledes har både vario fortanding og vario vinkel. Som noget specielt kommer alulinjen også med hjørneradier en Ø10 kommer med både 0,2-0,4-0,8 og 1,6 millimeter runding, oplyser Jens Limkilde.

- Derudover præsenterer vi en del High Feed fræsning med vægt på Iscars HeliDo fræsehoveder. En gang var Iscar mest kendt for deres store stikprogram, sådan er det ikke længere.

- I en årrække har vi holdt lav profil på at markedsføre vores stikprodukter, da folk kendte dem i forvejen. Men på Spåntagningsdage vil vi igen vise vores store stikprogram på Okuma Multus 400, hvor vi både viser stik med PentaCut, Tang Grib og Heli Grib værktøjer, der som nævnt skal bearbejde i rustfrit.

- Samtidig vil vi vise notstikning med et specielt notstikningsapparat til drejebænk hvor vi stikker not enormt hurtigt, fortæller Jens Limkilde.Ÿ
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093