23948sdkhjf

Ny superfærge til Mols-Linien

Mols-Linien går nu for alvor i offensiven med investeringen i en ny superfærge til Kattegatoverfarten.
Efter en turbulent periode tager Mols-Linien et massivt spring fremad i kampen om kunderne mellem landsdelene. Rederiet har nemlig anskaffet en af verdens største katamaranfærger, som indsættes på ruten til maj.

Det næsten 113 meter lange skib af typen Incat indsættes i drift i maj. Anskaffelsen udvider kapaciteten med næsten 100 procent i forhold til Max Mols, som i dag er den største af rederiets nuværende tre færger. Med dette offensive tiltag ønsker rederiet at sende et stærkt signal om fremdrift og tro på fremtiden.

Den nye superfærge, som i dag hedder "Norman Arrow", sejlede tidligere mellem Portsmouth og Le Havre. Den kan tage op til 1200 passagerer og 417 personbiler – og som noget nyt også mindre lastbiler, campingvogne og op til seks busser på en overfart.

Mols-Liniens adm. direktør Søren Jespersen har store forventninger til den nye superfærge, som er chartret i 10 år med købsoption.

- Der er tale om en helt ny generation af færger. Den har store lyse og overskuelige dæk, som gør det enkelt for vores kunder at køre ind og ud af færgen. Hele kundeområdet er anlagt på et og samme dæk, og der er en fantastisk panoramaudsigt fra store dele af skibet.

- Det er i løbet af det sidste halve år lykkedes os at øge antallet af biler per afgang radikalt, i størrelsesorden 30-50 procent afhængig af rute, og vi oplever en stadig stigende efterspørgsel på vores afgange morgen, og eftermiddag.

- Vi har haft problemer med at leve op til kundernes efterspørgsel fra Aarhus tidligt om morgenen. Her glæder vi os til at tilbyde den nye store færge med god og attraktiv plads til alle vores erhvervskunder.

- Mols-Linien har altid haft meget stor efterspørgsel i sommerferien og ved højtider, her har vi også manglet kapacitet og den nye færge vil betyde en væsentlig forbedring for vores kunder på de kritiske afgange.

-I tillæg til ovenstående er der igen mulighed for at tage campingvogne og mindre lastbiler med på Mols-Liniens ruter. Det nederste dæk har en højde på 4,6 meter så vi kan klare en helt ny type trafik, hertil kommer at vi kan øge antallet af busser fra 2 til 6, siger Søren Jespersen.

Superfærgen, der hovedsageligt skal sejle mellem Aarhus og Odden får til daglig fire afgange fra Aarhus og fire afgange fra Odden. I weekender og i højsæsonen hvor færgen skal sejle mellem Ebeltoft og Odden får den 3 afgange fra Ebeltoft og 3 afgange fra Odden.

- Med den nye færge begynder en ny epoke for Mols-Linien. Kunderne vil opleve et stort kundeområde som vil fremstå utroligt lyst og overskueligt, og der er lagt stor vægt på at skabe en spændende oplevelse med fantastisk udsigt i størstedelen af skibet.

- Det starter, lige fra man kører om bord på færgen, hvor dækket er stort og overskueligt, og til man bevæger sig op i de lyse og venlige kundeområder, hvor der bliver 3 områder, hvor det er muligt forsyne sig med mad og drikke samt købe kioskvarer, slutter Søren Jespersen.

Den nye færge forventes at ankomme til Aarhus i midten af april 2012. Her vil færgen gennemgå 14 dages testsejlads, inden den indsættes i driften.

Mols-Linien vil præsentere vidunderet ved et "Åbent skib" arrangement, hvor borgerne og pressen kan komme på rundtur i én af verdens største katamaranfærger. jli
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062