23948sdkhjf

Ny portalfræser hos MJC Metal

Underleverandørvirksomheden MJC Metal A/S i Esbjerg har netop taget en ny You Ji portalfræser i brug, leveret af Flextek A/S, og endnu et par maskiner forventes i den kommende tid at udvide kapaciteten hos den nystartede virksomhed.
Underleverandørvirksomheden MJC Metal A/S, er navnet på en ny maskinfabrik i Esbjerg. Virksomheden har købt en del af maskinparken fra det konkursramte Esbjerg Spåntagning, ligesom lejemålet i bygningerne er overtaget.

- Men bortset fra nogle medarbejdere fra det andet selskab, er der ingen sammenhæng, fortæller direktøren for den nystartede virksomhed Henrik Jørgensen.

Virksomheden har netop taget en ny portalfræser fra You Ji i brug, og i den nærmeste fremtid følger endnu et par store drejebænke, fra Flextek’s Flexline program.

- Det to store horisontal drejebænke er en LC 50 og en PA 35 fra Flexline programmet, fortæller medejer Martin Hedegård.

- Det er to kraftige maskiner med en gennemboring på Ø360 millimeter, den største er fire meter lang og har Ø1275 millimeter i sving over vangen, så det er maskiner, der passer godt til vores koncept om at levere og renovere dele til off-shore industrien, forklarer direktøren.

Ny portalfræser

- Den nye portalfræser er en virkelig kraftig maskine, der er vejer 82 tons i alt, hvilket er meget i forhold til bearbejdningsområdet på X=4,2, Y=2,7 og Z=1,2 meter, fortæller Jan Larsen fra Flextek.

- Men den kraftige maskine giver en utrolig rolig bearbejdning uanset, om der skrubbes eller slettes.

Maskinen er leveret med et 90 grader vinkelhoved, der kan positioneres for hver femte grad. Vinkelhovedet er med fuldautomatisk veksling og opretning.

- Derudover er maskinen udstyret med et rundbord, der fungerer som 4. akse. Rundbordet kan virke både vertikalt og horisontalt, og med det fuldt styrede rundbord kan der fremstilles spindler, understreger Jan Larsen.

Maskinen er leveret med Heidenhain styring og har plads til 60 værktøjer i kæden.

Kompleks maskinfabrik

Virksomheden skal udføre forskellige opgaver inden for renovering og fremstilling af reservedele til olie- og gasindustrien, samt vindmøllebranchen.

- Men med den kompetence og maskinpark, som vi råder over vil vi også være attraktive for mange andre brancher i sværindustrien, mener Martin Hedegaard.

- Allerede nu har vi en del renovering, vedligehold og fremstilling af nye reservedele til industrianlæg i området.

- På grund af vores erfaring fra offshore er vi rigtig gode til at fremstille emner i eksotiske materialer som for eksempel inconel, dublex stål og titanium.

- Samtidig er vi gode til at fremstille komplekse emner samt reservedele, der skal leveres hurtigt, specielle reparationer og vedligeholdelses opgaver, hvor der indgår både spåntagning og smedearbejde, forklarer Martin Hedegaard.

- Denne type arbejde stiller nogle helt andre krav til virksomheden end bearbejdning af gængse serier, der bliver fremstillet i én operation og derefter sendt igen.

- Blandt andet har vi et stort lager af materialer. Mange af kunderne kan ikke vente på, at vi først skal rekvirere materiale, hvis de har nedbrud. Vi skal kunne reagere her og nu, derfor har vi et stort lager liggende så vi altid kan hjælpe i nødstilfælde.

Et af de områder virksomheden har stor fokus på, er omstilling og opspænding af emner.

- Vi lever af at fremstille enkeltstyks produktion eller små serier, så der vil være mange omstillinger i en produktion som vores.

- Derfor optimerer vi konstant på rutinerne således, at omstillingstiderne bliver nedbragt til et minimum. Vi tjener jo ikke penge, når maskinerne står stille, slutter Martin Hedegård.Ÿ
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094