23948sdkhjf

Alu Steel spinder guld på aluminium

Som underleverandør af emner i aluminium og stål er det egne talenter, der skal bære igennem. Alu Steel er kommet sig ovenpå en dukkert, og har nu haft to stærke år efter en konkurs.
- Vi havde i en tidligere vores forretninger i Fionia Bank og blev trukket med ned. Vi gik konkurs 19. februar 2010 og fik nye ejere, beretter Mads Milling, der er daglig leder af virksomheden Alu Steel i Kværndrup på Fyn. Maskiner blev overtaget til restværdi og bygningerne ejes af et andet selskab. Dermed er der reelt kun et driftregnskab, og det har nogle klare fordele:

- Det er meget sundt, at vi skal fokusere på driften. Allerede i vores første regnskabsår havde vi 780.000 i overskud på en omsætning på 32 millioner. I 2011 omsatte vi for 46 millioner og tjener omkring 2,5 millioner før skat. Og bonus til de ansatte

- Det er en god stigende ordremængde, der gør, at vi nu har bestilt en Trumpf 30/30 Trulaser på 6 kW med Liftmaster til levering medio april. Vi har opgaverne til laserskæreren og har rygende travlt. Således kører vi i dag døgnet rundt på hverdage og har to daghold i weekenden, oplyser Mads Milling.

Godt redskab

Inden indkøb af den nye laserskærer lå der alvorlige overvejelser bag, og især var virksomheden fristet af fiberlaserteknologien. Når det så alligevel blev en traditionel laser, skyldes det primært et behov for alsidighed:

- Sidste år kørte vi 900 tons igennem, hvoraf de 130 tons var aluminium og 100 tons var rustfrit. Tykkelserne varierer en del, og det var især rustfrie opgaver på over 5 millimeter, der gjorde, at vi valgte en mere fleksibel maskine. Fiberlaseren har sin styrke til plader under 3 millimeter, mener Mads Milling.

At det så blev endnu en Trumpf laser skyldes gode erfaringer med såvel Trumpf som servicen hos AVN Pladeteknik:

- Vi har en laser i forvejen, der har kørt helt fantastisk. Den har vedligeholdsomkostninger på blot 29 kroner pr. drifttime. Vi er glade for at programmere i TruTops Laser, og så er vi glade for såvel konsulent som montør. Den nye maskine er meget komplet, og så fylder den ikke ret meget. Den er dyr ad helvede til, men det er et godt redskab, griner Mads Milling.

Komplet bearbejdning

Ud over laser og kantbukker fra Trumpf, er det fræsere og save af mærket Emmegi, der i Danmark leveres af Lind Larsen, der fylder produktionshallen:

- Ved at holde sig til få fabrikater har vi færre kontakter ud af til og kan til gengæld have gode relationer til leverandørerne og ikke mindst servicefolkene. Vi arbejder med faste serviceintervaller, så maskinerne hele tiden er i god stand, forklarer Mads Milling.

En svejseafdeling til sammenføjning indeholder desuden en Migatronic robot-celle, der kan svejse med CMT-metoden, hvilken giver nogle nydelige sømme af høj kvalitet. Alsidigheden er en del af den overordnede strategi:

- Kunderne kan bestille maskiner, hvor vi så leverer delene, som de selv kan samle.

Det er et godt koncept, som har løftet os og ser ud til at bære ind i fremtiden. Om fem år skulle vi gerne være endnu større.

Fremtiden tegner lys nu, og vi glæder os til den nye laser flytter ind, for vi har rigtig travlt, siger Mads Milling.Ÿ
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079