23948sdkhjf

Olie- og gasindustrien får B2B begivenhed

Offshore Center Danmark skaber netværksevent for olie- og gasbranchen. Den 23. maj mødes virksomheder lige fra operatører over leverandører til service virksomheder i olie- og gasindustrien i Esbjerg. Der er lagt op til en international begivenhed med deltagelse af internationale olieselskaber og delegationer af virksomheder fra flere lande, bl.a. Angola.
Offshore Center Danmark slår for første gang dørene op for OGIB, Oil & Gas International Business2Business Event 2012. OGIB er det første rene netværksarrangement for olie- og gasindustrien, som giver virksomheder i branchen en unik mulighed for at skabe kontakt med hinanden.

– Virksomheder i olie- og gasindustrien efterspørger netværk for at få nye kontakter og skabe nye forretningsforbindelser. Vores erfaringer fra andre sektorer har vist at et rent netværksarrangement med planlagte møder er en meget effektiv måde, hvorpå virksomheder kan skabe kontakter, siger Morten Holmager, som er udviklingschef i Offshore Center Danmark.

Hver deltager får selv mulighed for at ønske, hvilke andre deltagere de vil holde et 15 minutters møde med. Her kan virksomhederne afklare, om der er grundlag for et videre samarbejde. Virksomhederne kan nå op til 17 møder på netværksdagen. Det giver dem en enestående mulighed for at få et indblik i, hvilke samarbejdsmuligheder der eksisterer i branchen, som består af tusindvis af virksomheder verden over.

– Det er meget alternativt i forhold til, hvad vi er vant til inden for olie- og gasindustrien, hvor man typisk tager til konferencer, og alt netværk foregår i pauserne. Med OGIB vil vi give virksomhederne mulighed for at komme i kontakt med præcis de forretningsområder, som de ønsker, siger Morten Holmager.

Arrangøren har haft succes med konceptet bare for havvindmølleindustrien, med eventen OWIB, som har trukket danske og udenlandske virksomheder til Esbjerg fem år i træk. Sidste år deltog flere end 300 virksomheder fra 11 nationer, blandt andre Kina, Frankrig og Tyskland, hvilket der er kommet samarbejdsaftaler, direkte ordrer og mange indledende forhandlinger om fremtidigt samarbejde ud af. En af de virksomheder, som deltog i OWIB er den danske virksomhed Q-Star Energy, som blandt andet leverer mandskab til både havvindmølleindustrien og olie- og gasindustrien. Efter at have deltaget i vindeventen OWIB tre år i træk, har Q-Star også meldt sig som deltager af OGIB, oplyser Q-Star’s adm. direktør, Henrik Hansen.

– Formen er rigtig god. Alle ved, hvad de kommer for, og hvorfor de er der. Det er professionelt, og det virker. Vi har fået meget ud af det, og derfor tager vi også med til OGIB, siger Henrik Hansen.mola
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094