Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Thursday 17 April 2014
Advertising / Contact  

Brancheforening på Rold Storkro
21 February 2012 / Virksomheder / Af ft
Print Tip Debat
Brancheforeningen automatik, tryk og transmission holdt branchemøde på Rold Storkro, med spændende foredrag fra Ingeniør højskolen i Århus og Siemens.
BRANCHEMØDE
Efter en kort velkomst gik Erik Kristiansen fra Center for Industrial Cooperation på som dagens første foredragsholder.
Han fortalte om det styrkede fokus på samarbejdet mellem danske industrivirksomheder og Aarhus universitet på ingeniørområdet.
Han havde netop afsluttet en stor rapport om kortlægningen af underleverandørernes aktuelle og
fremtidige kompetencebehov, og hvorledes Ingeniørhøjskolen kan imødekomme efterspørgslen på højt kvalificeret og specialiseret arbejdskraft.
Rapporten var bygget op omkring den danske vindenergi branche, da den var den største samlede branche og fordi det var en meget kompleks konstruktion, der involverer alle ingeniør kompetencer i et.
Rapporten viste, at ingeniør højskolerne i fremtiden skulle uddanne ingeniører med flere specielkompetencer i stedet for, ingeniører der er bredt funderet.
Siemens
Næste foredragsholder var Finn Daugaard Madsen fra Siemens, der fortalte lidt om de tre nye udviklings- og kompetencecentre der er ved at blive bygget i henholdsvis Vejle, Ikast og Aalborg.
- Det er de fire byer Vejle, Aalborg Ikast og det gamle hovedsæde i brande, der med Siemens kapitalindsprøjtning i vindforretningen får et boost i beskæftigelsen. Det drejer sig om cirka 300 nye job i Danmark i løbet af det kommende halvandet år, fortalte Finn Daugaard Madsen.
- Danmark er blevet et mekka for den globale vindkraftindustri, takket være sin højt kvalificerede arbejdsstyrke og engagementet fra den danske regering.
- Vi vil investere en milliard kroner i de kommende to år for yderligere at udvide vores vindforretning i Danmark. Det er samtidig en klar indikation af, at Siemens fortsat anser Danmark for at være hovednerven for virksomhedens vindforretning
Derudover fortalte Finn Daugaard Madsen omkring Siemens gearløse mølle og om, hvornår det kan betale sig at bruge den gearløse frem for den geardrevne, der stadig er interressant i områder med knap så meget vind og i mindre møller.
Samtidig sendte han en opfordring til politikkerne i Europa om at investere i vindenergi for ellers ville produktionen sive ud af Europa, hvis der intet marked var her. Det går ikke at sende møller mellem verdensdelene.Ÿ
 
 
Show original picture
Brancheforeningen automatik, tryk og transmission holdt branchemøde på Rold Storkro. Her er det Erik Kristiansen fra Center for Industrial Cooperation, der holder dagens første indlæg.
 Also read...
28 June 2012 kl. 9:30
Ingeniørstuderende gør virksomheder innovative
14 February 2012
Alu Steel spinder guld på aluminium
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk