23948sdkhjf

Hollandsk drejebænk gavner Paulsens Maskinfabrik

Paulsens Maskinfabrik ApS i Næstved har fået knopskydning i maskinparken med en nyerhvervet hollandsk STYLE drejebænk, der er et fint supplement til maskinparkens mange andre drejebænke.
- Vi har for nylig erhvervet en STYLE CNC-drejebænk (model 510 x 2000 = bearb. Ø510 x 2000 mm), der fungerer som afløser for en manuel drejebænk.

Drejebænken, der er købt brugt, skal anvendes til enkeltstyksproduktion og små serier og eksempelvis fremstille emner som flanger, bøsninger og aksler, fortæller direktør Finn Lobanoff, der tilføjer, at investeringen har været nødvendig for at aflaste maskinparken på drejeområdet.

Med den nye drejebænk, der er købt hos en kunde, har maskinfabrikken fået frigjort kapacitet til især de mindre emner i alle de gængse materialer.

CNC-drejning udføres også på en Weiler E70 (maks. Ø720 (420) x 3000 mm, maks. vægt 3600 kg, ½ y-akse) samt på adskillige manuelle drejebænke.

I dag har Næstved-firmaet en bred vifte af tilbud, der spænder over CNC-fræsning og -drejning, konventionel bearbejdning, smedearbejde, industriservice samt konstruktion og design.

Der fremstilles blandt andet maskindele, stativer, grundplader og nav.

Valser og koblingsaksler hører også til de klassiske emner på den familieejede maskinfabrik, der har rødder helt tilbage til 1868.

Anvender standardværktøj

- Vi kendte ikke det hollandske fabrikat STYLE fra STYLE High Tech B.V. i Bunschoten i forvejen, men det lignede det koncept, som vi havde i huset allerede. Værktøjet til CNC-drejebænken er standardværktøj fra Sandvik Coromant, som vi er utroligt glade for. De er altid meget service-mindede, hvis der er noget, vi skal have hjælp til, beretter Finn Lobanoff.

Virksomheden disponerer også over en stor drejebænk på fem meter, købt brugt hos Sandfeld A/S.

- Den store, rumænske drejebænk på de fem meter har vi gennem årene haft rigtigt megen glæde af. Det var kundernes mange forespørgsler, der gjorde, at vi dengang købte den store drejebænk. Den bruges mest til valser. Vi har også lavet nogle koblingsrør på den. Når der nogle gange er for travlt på den store CNC-styrede Weiler drejebænk, kan vi også få nogle af emnerne over på den rumænske drejebænk, fastslår han.

Finn Lobanoff har oplevet en meget fin start på 2012 med stor travlhed:

- Jeg har ikke før haft så travlt en januar måned som nu, fortæller han til Jern og Maskinindustrien.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08