23948sdkhjf

I branchens tjeneste

Når garnet strammes er det tid at kigge indad og skabe de nødvendige forandringer. Dette dogme har Dansk Industri, DI, fulgt til punkt og prikke. Fra at være en tung og lettere dominerende organisation ser vi i dag en fleksibel organisation, der stiller sig til rådighed for virksomhederne og offensivt går ind og hjælper disse med at skabe sig en bedre fremtid.
Billedlig talt er DI gået fra at være en organisation for de store til at være en organisation for alle, der vil lidt mere uanset størrelse.

Hvor DI for blot få år siden tog med udenrigsministeriet til Kina for at finde ud af, hvordan de største danske virksomheder kunne outsource opgaver til lavtlønsområdet, er opmærksomheden i dag i langt højere grad rettet mod at hjælpe danske virksomheder med at eksportere produkter og ydelser. Det er en glædelig forandring.

Et naturligt skridt i denne positive retning er, at gøre det muligt for branche- eller interesseforeninger at komme ind under DI’s paraply. Gode eksempler herpå er DAu og Aluminium Danmark, der begge har fundet sig til rette i en struktur med plads til de eksisterende medlemmer. Bevægelsen hen imod at samle kræfterne for at give de danske virksomheder en mere enkel adgang til hjælp og viden er naturlig for et land af vores beskedne størrelse.

På leverandørsiden ser vi ligeledes en stærkere fokus på at tjene medlemmernes interesse. Her er markante foreninger under Dansk Erhverv som eksempelvis VOV under udvikling, således at der leveres value for money til medlemmerne i højere grad end tidligere. Således har VOV lavet en aftale med Jern og Maskinindustrien, der skaffer medlemmerne adgang til branchens største avis, Jern og Maskinindustrien. Sådan skal det også være. Vi står sammen i branchens tjeneste!
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078