23948sdkhjf

Underleverandøren Hosta Industries har mange talenter

Den nordjyske underleverandør virksomhed Hosta Industries A/S er en mangesidet leverandør af underleverandørarbejde. Senest er produktionen blevet udvidet med en rørlaserskærer.
Der er gang i den hos underleverandørvirksomheden Hosta Industries A/S, der følger sin målsætning om at have en vækst på otte procent i regnskabsåret 2011/ 2012. Det giver grobund for investeringer, og dem bliver der foretaget mange af af virksomhedens ejere brødrene Christian og Søren Mosevang.

For et år siden udvidede virksomheden sin palette af tilbud til kunderne med en Trumpf rørlaserskærer, ligesom et nyt Haas bearbejdningscenter netop er installeret. Desuden ankommer en seks kilowatt Bystronic laserskærer snart til virksomheden.

Siden 1973 har den i dag 39 mand store virksomhed fremstillet stanseværktøjer som underleverandør inden for pladebearbejdning med stansning, laserskæring, rørskæring, bukning og svejsning til kunder,

Nordjyderne har endvidere en mindre spåntagende afdeling med nyere CNC-styrede maskiner for at leve op til målet om at være en fleksibel totalleverandør til industrien.

Rørlaserskæring

For et års tid siden investerede virksomheden i deres første rørlaser maskine, og det giver nogle helt nye muligheder konstruktionsmæssigt for virksomhedens kunder.

- Vi mener, at rigtig mange virksomheder kan forbedre deres konkurrenceevne, hvis de ser de muligheder, der er i rørkonstruktioner, mener direktør Christian Mosevang.

- Udvalget af forskellige rør er stort, og derfor kan det for mange virke lidt uoverskueligt at komme i gang og få defineret, hvilket rør der er bedst til den enkelte opgave, hvor man i pladekonstruktioner bedre selv kan definere præcis, hvad man ønsker.

- Til gengæld er der også mange fordele, især i den efterfølgende produktion, hvor der ofte kan spares mange timer ved at benytte rør i stedet for opsvejste pladekonstruktioner. Det kan man, da rørkonstruktioner kan fremstilles mere ud i et, og konstruktionen derved kommer til at bestå af færre dele, påpeger Christian Mosevang.

- Det betyder færre manuelle målinger, samtidig er det let at fremstille tappe på rørene, så det næsten er som at modtage et sæt legoklodser, der skal bygges. Det minimerer også antallet af fejl og sparer tid på opretning af emnerne efter svejsning.

Fleksibilitet i højsædet

Målet for virksomheden har altid været at være så fleksibel som muligt og på effektiv vis klare næsten alle funktioner i eget hus, uanset om ordren lyder på ét eller over 100.000 emner.

Foruden at være fleksible på alle produktionsformer vil virksomheden gerne virke som sparringspartner for kunderne.

- Vi forsøger at rådgive kunderne, så de konstruerer mest optimalt i forhold til at producere emnerne efterfølgende, siger Søren Mosevang.

- Vi ser det også som en stor opgave som underleverandør at holde kunderne informeret omkring de nyeste tiltag på markedet, og de nye muligheder det giver dem. Således at de også udvikler deres konstruktioner til gavn for begge parter.

Udover pladebearbejdning råder virksomheden endvidere over en mindre spåntagende afdeling med nyere CNC-styrede maskiner, for at opfylde målet om at være en fleksibel totalleverandør til industrien.Ÿ

Fakta om Hosta Industries A/S

Hosta Industries A/S er en stor underleverandør med hovedsæde i Hjallerup en snes kilometer nord for Aalborg.

Her har de specialiseret sig i pladebearbejdning med stansning, laserskæring, bukning, rørskæring og svejsning til omkring 200 kunder der efterspørger alt lige fra smådele på få gram, og op til 100 kilogram tunge emner. Nordjyderne har endvidere en mindre spåntagende afdeling med nyere CNC-styrede maskiner, for at være en fleksibel totalleverandør til industrien.

Virksomheden er ISO 9001 og ISO 14001 certificeret.

Firmaet blev etableret i 1973 af Orla Mosevang som lagde ud som producent af værktøjer og underleverandør arbejde. I 2007 overtog sønnerne Christian og Søren Mosevang den daglige drift i et glidende generationsskifte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078