23948sdkhjf

Teknologisk Institut opruster på robotter

Robotteknologi er blevet så specialiseret, at Teknologisk Institut nu opdeler den fremtidige forskning og udvikling i henholdsvis industrirobotter og i velfærds- og interaktionsteknologi.
Med opdelingen i de to nye centre er Teknologisk Institut godt og målrettet rustet til at fortsætte en ekspansiv udvikling inden for industriel robotteknologi, hvor der lægges vægt på specielt fleksible industrirobotter og servicerobotter, fortæller direktør Anne-Lise Høg Lejre, Produktion, Teknologisk Institut.

"Derudover vil et målrettet fokus på nye velfærds- og interaktionsteknologier åbne for nye nationale og internationale samarbejder omkring udvikling af fremtidens velfærds- og interaktionsteknologier", siger hun.

På industriområdet forventes stor vækst i de kommende år – blandt andet inden for industrirobotter, der nemt kan instrueres til nye opgaver og med mulighed for at digitalisere og automatisere processer, der tidligere kun har været muligt at udføre manuelt, forklarer centerchef Kurt Nielsen fra Center for Robotteknologi.

"Danmark har en enestående mulighed for at være foregangsland for udvikling og implementering af nye robotsystemer til industrien og har allerede over de seneste år positioneret sig som et internationalt fyrtårn. Evnen til at opbygge en fleksibel produktion bliver mere og mere afgørende i forhold til at bibeholde konkurrenceevnen for danske virksomheder og fastholde arbejdspladser i Danmark. Samtidig er der øget fokus på at forbedre kvaliteten og reducere omkostningerne", fortæller han.

De to nye centre vil fortsat være placeret i Forskerparken i Odense og organisatorisk være under divisionen Produktion på Teknologisk Institut.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078