23948sdkhjf

Respekten vender tilbage

Der er blevet set ned på dansk industriproduktion i årtier. Det har ligesom ikke været rigtig smart at stå med fingrene i maskinen eller sidde bag computeren og få hjulene til at rulle. Nu blæser der andre vinde i Danmark, faktisk nærmer det sig storm. For det er i hvert fald kraftige signaler, der pisker gennem samfundet, når det handler om industri og produktion.

Pludselig er det ude i de producerende virksomheder, at fremtiden ligger for den enkelte borger og for samfundet. Den enkle forklaring er, at vi danskere har erkendt, at vi ikke klarer os på den globale bane bare ved at "være kloge" og inovative. Der skal arbejdes med både hænder og hoved, hvis der skal skabes de produkter, som markederne her i landet og rundt i verden har behov for og lyst til at købe. Den værdikæde udløser i sidste ende de private arbejdspladser, som kan give det danske samfund og ikke mindst den danske samfundsøkonomi den fremdrift, vi spejder efter i øjeblikket.

Drejningen tilbage mod en fælles dansk producerende tankegang tager tid. Det er som at dreje en supertanker i rum sø. Det er ikke en manøvre, man bare lige gennemfører på et splitsekund - det kræver tålmodighed. Men bevægelsen er utvivlsomt i gang, og hver dag italesættes det producerende samfund mere og mere positivt i medierne og det offentlige rum. Det er som om, at der er kommet et andet skær over de virksomheder, som rent faktisk producerer og udvikler. Det gælder ikke mindst indenfor metal- og maskinindustrien. Det er en god udvikling.

En øget eller fastholdt industriproduktion i Dnmaark vil utvivlssomt være en af de hårde grundpiller, hvis vi fortsat ude i fremtiden skal have et samfund præget af de bløde værdier og den velfærd, vi værner om i dag. Bevægelsen er i gang, og hele industrisektoren er præget af en tro på, at vi også i Danmark har muligheder og evner til at kæmpe os frem til vores bid af det globale marked, få skabt vækst og sat turbo på forbrugernes tillid. Bevægelsen er i gang, det er bare med at skubbe på.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109