23948sdkhjf

Nu kan små robotter kobles på alle CNC-styrede maskiner

CNC.dk udvikler nyt automatiseringskoncept.
Det betyder, at man nu kan bygge små, flytbare robotter på alle CNC-styrede maskiner uanset fabrikat, fortæller CNC.dk. Det gælder 5 og 10 kg’s håndteringsrobotter fra Universal og 10 og 20 kg’s industrirobotter fra Motoman. De små Universal-robotter er ikke underlagt krav om sikkerhedsafskærmning, og de to robotter fra Monoman er flytbare robotceller, hvor sikkerhedsafskærmningen kan foldes sammen, og robotterne kan let flyttes rundt mellem andre maskiner, forklarer salgschef Preben Nyhus fra CNC.dk i Vejle.

Kommunikationen mellem robot og maskine er baseret på en række signaler, og det er dem, CNC.dk kort fortalt nu har fået "standardiseret". Når robotten er leveret, installeret og køreklar får operatøren en dags undervisning.

"Herefter er operatøren selvkørende og kan selv programmere robotten. Vi har lavet nogle løsninger, som sikrer, at arbejdet med at betjene robotterne er så simpelt som muligt," lyder det fra Preben Nyhus, der fortæller, at CNC.dk på kort tid har forvandlet ca. 40 standardceller til små unikke robotter hos danske kunder.

"Vi går efter små og mellemstore virksomheder, som med vores robotløsning kan komme i gang med at automatisere deres produktion på en let og effektiv måde og med en overskuelig økonomi. Det er for eksempel virksomheder, der kæmper med løntunge opgaver og alt for mange manuelle arbejdsgange. Investeringen er hurtigt tjent hjem", siger han.

CNC.dk viser de nye robotløsninger frem på VTM 2014 i Odense i denne uge.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078