23948sdkhjf

Strømlinet produktion hos Danfoss Semco med nyt kranudstyr fra Fyns Kran Udstyr

Danfoss Semco i Odense valgte Fyns Kran Udstyr A/S som leverandør af kransystemer da virksomheden skulle flytte til nyt domicil med tilhørende produktion.
Specialisten i udvikling og produktion af systemer til brandbekæmpelse inden for marine, offshore og landbaseret industri, Danfoss Semco flyttede i januar 2011 virksomheden til et nyt og moderne domicil, som samtidig betød at virksomheden nu havde de rette rammer for en gennemgribende strømlining af produktionen.

Det nye domicil markerede samtidig en ny æra for virksomheden, hvor målet var at gå fra at være et traditionelt smedeværksted til strømlinet produktion, hvor fokus primært er på udvikling af nye teknologier til brandbekæmpelse.

- En stor del af vores energi bruges på få nye produkter godkendt. Det kræver utrolig meget dokumentation, tegnings-materiale og afprøvninger for at få godkendt en ny type dyse, og her hjælper det at have en ensartet og strømlinet produktion, forklarer Nis Jakobsen.

Danfoss Semco gik fra en produktionsmetode, der betød konstante løft og flytning af de op til 3,5 tons tunge pumpe units, til en metode hvor kun enkeltdele på maksimum 300 kg skal håndteres.

- Vi har udviklet nogle vogne, hvorpå de tunge units nemt kan flyttes rundt i produktionen. Det gør at vi nemt kan håndtere enkeltdelene med kransystemerne fra Fyns Kran Udstyr, fortæller indkøber Nis Jakobsen fra Danfoss Semco.

Til de nye produktionshaller har Fyns Kran Udstyr leveret og monteret 4 forskellige kransystemer. Et motoriseret og radiostyret 28 meter langt dobbelt traverskransystem med en løftekapacitet på 1000 kg, to stk. enkelte travers-kransystemer med løftekapacitet på henholdsvis 500 kg og 1000 kg samt en monobane med en 500 kg el-talje.

Løsningen til Danfoss Semco var lidt speciel, idet der var ønske om stor løftehøjde i en forholdsvis lavloftet hal.

- Vi benyttede derfor en hævet dobbelt travers, da den giver optimal løftehøjde. Herefter monterede og installerede vi alle fire kransystemer på fire arbejdsdage, fortæller salgskonsulent ved kranleverandøren, Anders Helbo.

Praktisk viden og teknisk indsigt

- Vi valgte Fyns Kran Udstyr som leverandør af kransystemerne, blandt andet fordi det var dem, som kunne levere den bedste løsning. Desuden har deres konsulenter en god kombination af praktisk viden og teknisk indsigt, som gjorde kommunikationen nem og ubesværet, slutter Nis Jakobsen. mola
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078