23948sdkhjf

Bærbare gasdetektorer til industrien

Med introduktionen af de nye, bærbare gasdetektorer bevæger AGA sig for alvor over på PPE (Personel Protection Equipment)-området, og tilbyder endnu højere sikkerhed i forbindelse med håndtering og brug af gasser i industrien.
Ifølge AGA sikres de faste gasanlæg og –installationer hos AGA’s kunder traditionelt i henhold til gældende regler og risikoanalyser for anlægget. Virksomheden har nu taget skridtet videre og introducerer de bærbare gasalarmer, som fokuserer på gashåndtering og -brug rundt om anlægget – og går derud hvor gassen reelt bliver anvendt. Personalet har mulighed for at tage alarmen med overalt, hvor risikoen for gaslækage eller gasophobning vil kunne opstå.

Gasdetektorerne giver i henhold til AGA sikre og pålidelige målinger i alle miljøer, hvor gassen er til stede, og advarer således både om lækage og ophobning. G-TECTA gasdetektorer leveres i fem forskellige modeller og tilbyder en bred vifte af applikationer.

Gasser som nitrogen, argon, helium og CO2 "fortrænger" luftens ilt – uden at vi reelt bemærker det. En oxygendetektor vil primært være relevant i forbindelse med en gastank eller en battericentral, hvor det ifølge AGA er nødvendigt at forholde sig til risikoen i forhold til rummets størrelse, ventilation i rummet etc. Og naturligvis forbedre den, hvor man kan.

Gasdetektoren kan ved den permanente iltovervågning via en magnetventil sørge for at lukke for tilførslen af nitrogen ved for lavt oxygenniveau – som en sikkerhedsforanstaltning og for at fjerne risikoen for en ulykke.

I virksomheder kan der være aktive gasser, der ikke bruges helt så ofte. Hvis det er farlige eller giftige gasser, der sjældent anvendes, vil brug af en gasalarm være relevante som supplement til øvrige sikkerhedsforanstaltninger. Herved sikres, at medarbejdere ikke udsættes for en potentiel farlig situation grundet fejl i udstyr eller lækage.

G-TECTA leveres i fire forskellige bærbare modeller og en model til faste installationer. Sidstnævnte måler ilt- og CO2. De bærbare gasalarmer er tilpasset deres forskellige anvendelser, brugerens behov og hvor mange gasser, der skal måles. Alle er enkle at bruge og virker umiddelbart ved tryk på en knap.

Gasdetektorerne er små, lette og robuste og designet til at måle én gas ad gangen. De leveres i to modeller (SG og SG2), den første med 28 forskellige udskiftelige sensorer til forskellige gasser. SG har et display, der viser den aktuelle værdi, inkl. en alarm, hvis gas overstiger indtastede værdier. SG2 er ikke i besiddelse af en skærm, men en alarm, hvis gas overstiger indtastede værdier.

De to multigas-detektorer (4G og 4GP) kan måle op til fire gasser samtidigt. De har tre sensorer: to måler en bestemt gas og en multi-sensor måler to gasser.

G-TECTA gasdetektorer er testet og godkendt i henhold til gældende internationale regler. De kan bruges i alle miljøer, hvor gasser anvendes, og sikre potentielt iltfattige miljøer samt eksplosive atmosfærer.

Som med alle detektorer skal G-TECTA jævnligt kalibreres. Ved hjælp af kalibreringsgasser fra AGA er det nemt hele tiden at vedligeholde detektorer og sørge for, de fungerer efter hensigten.mola

Yderligere information:

AGA A/S

3283 6600
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14