23948sdkhjf

InnoDoors viser vejen for erhvervslivet

Fremtrædende virksomheder, regionerne og uddannelsesinstitutioner viser stor interesse for at få del i den viden, der blomstrer på Aalborg Universitet. Det var tydeligt at mærke en forårsdag i marts, hvor forskningsprojektet InnoDoors på Center for Industriel Produktion holdt afsluttende konference om brugerdreven innovation i netværk.
Dagen bød på oplæg af repræsentanter fra InnoDoors-projektet samt af adskillige indbudte eksperter indenfor relaterede emner – heriblandt den sprudlende teaterchef på Betty Nansen Teatret, Peter Langdal. Der var således skabt grobund for nye spirende idéer til brugerdreven innovation.

- Jeg deltog på InnoDoors Konference 2012 for bedre at kunne vurdere, om Siemens Wind Power kan benytte sig af brugerdreven innovation og i så fald, hvordan vi kan gøre det. Jeg arbejder nemlig ikke selv med brugerdreven innovation til hverdag. Derfor var det min forhåbning, at jeg på konferencen kunne lære mere om feltet med udgangspunkt i InnoDoors gode erfaringer og selvfølgelig de spændende oplægsholdere. Og jeg synes da bestemt også, at konferencen var vellykket – den var særdeles velorganiseret og godt planlagt. Personligt var jeg meget begejstret for Peter Langdal. Han kunne tale om farven grå og stadig være interessant at lytte på, fortæller Morten Struwe Jeppesen, Global LEAN Manager hos Siemens Wind Power, som er en af verdens førende producenter indenfor vindmøller.

Konferencen markerede afslutningen på forskningsprojektet InnoDoors. Projektet har igennem de sidste to år arbejdet med brugerdreven innovation indenfor den ellers meget traditionsprægede byggematerialebranche, i samarbejde med JELD-WEN Door Solutions og en række andre virksomheder i branchen. Deltagerne på konferencen var dog ikke udelukkende fra byggematerialebranchen. Idéværkstedet - Innovation & Karriere, VIA University College var ligeledes repræsenteret på dagen af underviser og konsulent Christél Gorm Pedersen, som fik sået nogle nye modstandsdygtige frø til sit fremtidige arbejde med brugerdreven innovation i netværk.

- Konferencen bød som helhed på en spændende mulighed for at få indsigt i en masse spændende mennesker med konkrete erfaringer indenfor området innovation. På forhånd havde jeg set særligt frem til oplæggene af Jacob Buur og Peter Langdal og de levede da også helt op til mine forventninger. Oplægget af Jacob Buur var godt, fordi han igennem et stærkt visuelt materiale formidlede nogle tankevækkende budskaber, som vi på Idéværkstedet kan bruge til at hjælpe vores kunder i det kommunale og offentlige yderligere på vej i deres innovationsprocesser og sikre en dybere forståelse for brugernes behov. Derudover leverede Peter Langdal virkelig nogle stærke og enkle budskaber på en humoristisk måde, som var helt i tråd med hans intention om at give os "noget med hjem", fortæller Christél Gorm Pedersen, underviser og konsulent fra Idéværkstedet - Innovation & Karriere, VIA University College. mola
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109