23948sdkhjf

Begrænset sammenhæng mellem hjertesygdom og svejsning

Arbejdsskadestyrelsens Erhvervssygdomsudvalg har nu konkluderet, at der ikke er grundlag for at optage iskæmisk hjertesygdom på fortegnelsen over erhvervssygdomme.
På Erhvervssygdomsudvalgets principielle møde i sidste måned blev der blandt andet drøftet sammenhænge mellem arbejde med svejsning og udvikling af hjertesygdom på baggrund af en ny videnskabelig udredning "Risk of ischemic heart disease among welders: a systematic re-view with meta-analysis".

Forskningen viser, at der er begrænset bevis for, at der er en sammenhæng mellem iskæmisk hjertesygdom og udsættelse for svejserøg, og Erhvervssygdomsudvalget har derfor konkluderet, at der ikke er grundlag for at optage iskæmisk hjertesygdom på fortegnelsen over erhvervssygdomme.

Konkrete sager med iskæmisk hjertesygdom og langvarig og betydelig erhvervsbetinget udsættelse for svejserøg vil blive forelagt for Erhvervssygdomsudvalget, som vil vurdere, om sygdommen udelukkende eller i overvejende grad er forårsaget af arbejdets særlige art.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079