23948sdkhjf

Østjysk industri kan igen få certifikatsvejsere

Tradium i Randers har med et nyt uddannelsesforløb stor succes med at kvalificere de efterspurgte CNC-operatører og certifikatsvejsere til industrien i Østjylland.
Et fælles uddannelsesprojekt mellem Dansk Metal, 3F, Dansk Industri, Dansk Arbejdsgiverforening, Jobcenter og Tradium er kommet stærkt fra start. Projektet skal imødekomme den østjyske industris behov for CNC-operatører, -opstillere og certifikatsvejsere.

Mere end 30 virksomheder har meldt deres interesse for at få del i den opkvalificerede arbejdskraft, og de første seks kursister har allerede fået fast job. En af dem er kleinsmed Thomas Lauritzen fra Ryomgård, som har været deltager på Tradiums korte svejseforløb, og han har nu fået job hos sin praktikvært, JKJ Stålteknik ApS, i Grenaa. JKJ Stålteknik er en ordreproducerende jernindustrivirksomhed, som udfører alle former for stålkonstruktioner, for eksempel bygnings- og brokonstruktioner, dele til vindmøller og anlæg til olie- og gasindustrien.

– Jeg har været ledig siden december, så jeg er meget glad for at komme i arbejde igen. Jeg nåede faktisk ikke at blive certificeret, fordi firmaet havde brug for mig, inden kurset var helt færdigt, siger Thomas Lauritzen, som dog regner med at blive endeligt certificeret senere.

Ifølge Søren Sørensen, formand for Tradiums bestyrelse, har industriens behov for CNC-operatører, -opstillere og certifikatsvejsere været stigende i forbindelse med et prisloft på seks ugers selvvalgt uddannelse for ledige. Dette prisloft har desuden begrænset mange arbejdsløse i at blive opkvalificeret inden for bl.a. svejsning og dermed øge deres chancer for at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

– Derfor tog projektpartnerne sagen i egen hånd og søgte økonomisk støtte hos Den Europæiske Socialfond, som har bidraget til projektet her. Nu viser det sig så, at prisloftet på seks ugers selvvalgt uddannelse for ledige forsvinder til 1. april. Det hilser vi naturligvis under alle omstændigheder meget velkommen, lyder det fra bestyrelsesformand Søren Sørensen, Tradium.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11