23948sdkhjf

Åben platform til pumpestyring sikrer fremtiden hos Herning Vand

Tæt samarbejde giver ny og forbedret pumpestyring på det midtjyske vandværk. En række udfordringer er således netop i færd med at blive løst via et redesign af styretavlerne.
Der stilles stadig større krav til håndteringen af spildevand og regnvand på de danske renseanlæg.

Hos Herning Vand A/S, der både sørger for rent vand til Herning by og håndterer spildevandet i hele Herning kommune, er man lige nu i gang med en løbende renovering af de eksisterende pumpestationer og etablering af nye.

Det sikrer, at Herning Vand kan løse alle opgaver nu og i fremtiden.

Nye udfordringer

Fleksibilitet, fremtidssikring og mere lokal styring af ind- og udpumpning er nogle af nøgleordene for de udfordringer Herning Vand møder i fremtiden.

Det stiller nye krav til systemerne, og har været en central del af den nye pumpestyring.

- Fremover skal vi være i stand til at reagere hurtigere og mere præcist, hvis der eksempelvis falder meget regn i en del af kommunen, men ikke så meget i en anden. Det stiller krav til både pumpestyringen og kommunikationen mellem stationerne, siger Michael Butzkowsky, der er IT-tekniker hos Herning Vand.

De nye udfordringer er en naturlig del af strategien for det midtjyske vandfirma.

- Vi har en langsigtet strategi om, at vi skal kunne ændre i styringerne senere, uden at være afhængige af bestemte producenter og leverandører, siger Michael Butzkowsky, som har været en aktiv del af løsningen hos Herning Vand.

Fleksibelt redesign

Gennem en årrække har Herning Vand haft et tæt samarbejde med Bravida i Herning, der bygger de elektriske tavler, installerer og servicerer værkernes installationer.

I samråd med Schneider Electrics specialister blev det besluttet at lave et komplet redesign af styretavlerne.

- Resultatet blev en helt ny styring med vores fleksible Modicon PAC’er som en af de helt centrale komponenter. De udmærker sig blandt andet ved at understøtte fem IEC-sprog, hvilket giver stor fleksibilitet og åbenhed, siger Peter Fuglsang, som er produktingeniør for vandsegmentet hos Schneider Electric.

Løsningen vækker også tilfredshed hos Michael Butzkowsky og projektleder Martin Laurberg fra Bravida Danmark.

- Vi har fået en mere individuel styring, som er fuldt fleksibel og fremtidssikker, fordi vi selv kan ændre på styringerne, når vi får brug for det. Vi er ikke længere låst fast til en lukket platform, og det gør os mindre afhængige af bestemte producenter og leverandører. Desuden er det en fordel for os, at vi ikke skal ud og opdatere drivere til hele SCADA-systemet, siger Michael Butzkowsky, der bakkes op af Martin Laurberg.

Hurtigere og nemmere

Han hæfter sig ved, at den nye løsning gør det både hurtigere og nemmere at finde og løse eventuelle fejl.

- Det er en klart bedre løsning på både funktionalitet, pris og fleksibilitet. En ting er, at platformen er åben. En helt anden er, at kommunikationen mellem stationerne og SRO-systemet er forbedret, så service og udbedring af eventuelle fejl bliver nemmere for Herning Vand. Det sparer tid hos både dem og os, fordi vi nu hurtigt kan finde fejlen og rette den, siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093