23948sdkhjf

Positive toner fra husudstilling

Der var positive toner hos A-V-N Maskin A/S, da de slog dørene op til den årlige husudstilling i Odense. Både besøgende og udstillere var meget optimistiske med hensyn til fremtiden.
Om det var det glimrende fynske forårsvejr, der satte optimisme i de besøgende og udstillerne skal være usagt. Men overalt hvor man kom frem, var der positive vibrationer at mærke fra både udstillere og besøgende, da A-V-N Maskin slog dørene op til den årlige husudstilling i domicilet i Odense, hvor cirka 300 besøgende lagde vejen forbi i løbet af de tre dage, udstillingen varede.

Flere af de besøgende gav udtryk for, at ordremængden nu var så stabil, at de skulle til at ansætte og investere i nyt udstyr inden for overskuelig fremtid. Mens udstillerne kunne fornemme, at de tilbud de afgav, nu oftere blev aktiveret.

Under husudstillingen var der som sædvanlig masser af maskiner under spån, i år flere end tyve. Der var en masse gæsteudstillere, ført an af samarbejdspartneren Bila A/S, der i samarbejde med A-V-N viste flere automatiserede løsninger rundt omkring i huset.

Gæsteudstiller-listen talte ud over Bila, og deres robotleverancer, denne gang også Zeiss-målemaskiner samt automations-IT fra PJD og værktøjsleverandørerne JBH A/S, JR Tool, Komet, Kyocera Unimerco, OSG Scandinavia A/S og Seco Tools A/S samt System 3R.

Automatiserede løsninger

A-V-N og Bila markerede deres strategiske partnerskab flere steder i huset med spændende automatiserede løsninger, bestående af en spåntagningsmaskine med robotcelle på.

- Begge virksomheder leverer løsninger, som kan løfte den danske industri. Sammen kan vi levere hele løsninger, der sikrer kunderne den bedste samlede pakke, fordi vi nu kombinerer kompetencerne i de to virksomheder, sagde Flemming Bunde fra Bila.

Han fremhævede, at der alene var tale om et tilbud til kunderne, og at det ikke var noget krav.

Bila har konstrueret en fleksibel automationscelle, der er modulopbygget, og som kan tilpasses alle kunder. En af de løsninger, der blev vist, var en Kawasaki RS30N robot og et Brother TC-S2DN bearbejdningscenter.

- Vi har opbygget en fleksibel celle, hvor alle moduler kan kombineres og flyttes rundt, som det passer bedst til de emner, der skal produceres, og den plads der er til rådighed, forklarer ingeniør Søren Bregnhøj.

- Vi kan tilpasse cellen fuldstændig, som kunderne ønsker. Skal råemnerne tages fra en skuffe eller komme ind i cellen via transportbånd eller tages fra en palle - vi har løsningen til det hele. Samtidig er cellen konstrueret således, at der er god plads, hvis man ønsker at bruge bearbejdningsmaskinen manuelt om dagen til mindre serier.

At det er besværligt at programmere robotterne og tager lang tid at stille dem op, er en myte, der nu bliver gjort til skamme.

- Det tager højst ti minutter at stille robotten om til en ny produktion. Der skal skiftes gribere og ændres i ganske få parametre, så genererer robotten selv program ud fra parametrene, siger Søren Bregnhøj.

Mange maskinnyheder

Blandt de tyve maskiner, der var udstillet, var der flere nyheder, der blev vist for første gang i Danmark. Blandt andet et Brother TC-32 BNFT bearbejdningscenter med en Lehmann vugge, således, at maskinen kunne køre fuldt simultanbearbejdning i 5-akser.

- Det er et samarbejde, Lehmann og Brother har indgået, og det betyder, at vuggen er konstrueret præcis til maskinen, fortalte teknisk chef Torben Pedersen.

- Vuggen er fremstillet så den kan sættes direkte på fundamentet af maskinen. Ikke noget med, at den sættes på planet. Det giver både en bedre stabilitet, bedre præcision og den korrekte arbejdshøjde i maskinen.

Som noget nyt tilbyder GF AgieCharmilles et meget prisgunstigt tre-akset bearbejdningscenter, der kan erhverves for under 700.000 kroner.

- Maskinen er produceret i Kina og personligt vidste jeg ikke, hvad jeg skulle forvente. Men vi har testet den på alle måder herhjemme, og det er en utroligt god maskine til prisen, og den fås med mange optioner såsom køling gennem spindel, 18.000 omdrejninger på spindlen. Det er en maskine, vi forventer os, at der vil blive solgt mange af i fremtiden, forklarer Torben Pedersen.

Fra Nakamura Tome blev den nye opgraderede Super NTJ multidrejebænk et tilløbstykke, maskinen der blandt andet er opgraderet med en 19 tommer touch screen, der nærmest bad folk om at stoppe op og trykke når de gik forbi.

- Skærmen er blevet opgraderet på hastigheden og er blevet Windows-baseret på den gode måde, fortæller Torben Pedersen.

- Menuerne, man kommer rundt i, er som man kender fra Windows, men det er stadig Fanuc, der står for stabiliteten i styringen, så den er ligeså stabil, som folk kender den gamle styring, forsikrer han.

- Derudover er maskinen udstyret med svingbar overslæde, og både den nederste og øverste revolver kan pendle mellem de to revolvere, som man lyster.

Derudover er der en masse forbedringer på værktøjsskift, manualer i styringen ved fejlmeddelelser med billeder af fejlene og hvordan de udbedres, slutter Torben Pedersen.Ÿ
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.704