23948sdkhjf

Fra maskinarbejder til milliardær

Nummer 50. Der ligger Erik Skjærbæk placeret på listen over de rigeste danskere. Men maskinarbejderen startede sin karriere på en tankstation på Mors, hvor han tjente seks kroner i timen.
Det er første gang i over to år, at Erik Skjærbæk lader sig interviewe. Manden, der blev milliardær på salget af Svendborg Brakes i 2008 og i følge Berlingske Business er Danmarks 50. rigeste person, er gået med til at medvirke i Jern & Maskinindustrien. Fordi temaet om håndværkets betydning passer ham godt, forklarer han:

"Jeg er født uden penge og uden noget specielt talent for at læse, læse og læse. Men hvis man har disciplin, kan indgå i et hierarki, slide hårdt i det og slide længe, så kan man drive det vidt," siger Erik Skjærbæk.

Han tager imod på udviklingsvirksomheden Pureteq, som han driver. Han er lige kommet til Danmark fra sit andet hjem i Panama.

I dag ejer han 21 procent af Parken, med alt hvad det indebærer af fodboldspillere, Fitness DK og palmerne i Lalandia.

Men det lå måske ikke lige i kortene, at han skulle blive en af Danmarks mest velhavende personer.

Læs hele artiklen i den seneste trykte udgave af Jern og Maskinindustrien. Er du ikke allerede abonnent på den trykte avis, kan du købe et abonnement ved at klikke her:

http://www.jernindustri.dk/nyhedsbrev/Ab... - vælg abonnement og udfyld derefter felterne i bunden af siden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172