23948sdkhjf

Havnene er vækstmotorer for job og beskæftigelse

Transportminister Magnus Heunicke var på talerstolen på årets Havnekonference.
De danske havne har en vifte af styrker, og det er vigtigt, at havnene finder frem til sine styrker, så ikke alle går ind ad samme dør, lød budskabet blandt andet fra transportministeren. De danske havne er erhvervshavne og derfor vækstmotorer for job og beskæftigelse, fastslog Magnus Heunicke, og albuerum og et solidt teamwork med kommune er sammen med en dynamisk havnelov nødvendigt for at udvikle Europas bedste havne.

Havnene har desuden en rolle som centralt bindeled i transportkæden, og skal derfor blive ved med at udvikle sig som et energieffektivt alternativ i transportkæden, for eksempel er investering i anlæg til flydende naturgas eller kajstrøm med til at bane vej for en mere fossilfri godstransport, mener transportministeren.

Danske Havne er meget tilfreds med, at ministeren er åben for ændringer, når havneloven skal evalueres i 2015. Det åbner for en mere smidig lov, der bl.a. ligestiller havnes lånemuligheder og mulighed for at yde havnedrift på tværs af kommunegrænser, lyder det fra Danske Havne, der ser frem til samarbejdet med transportministeren og embedsværket om bedre udviklingsvilkår for de danske erhvervshavne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.407