23948sdkhjf

En hel vindmøllepark på 3 uger

14 vordende vindmølleoperatører har på 3 uger udviklet, produceret og opstillet 14 møller og sat dem i drift.
Eleverne på Skjern Tekniske Skole har netop afsluttet grundforløbet til vindmølleoperatøruddannelsen, og faglærer Brian Lauridsen i afdelingen Produktion og Udvikling er meget imponeret over sine 14 kommende vindmølleoperatørers indsats i det både spændende og krævende projekt.

"De har selv styret hele planlægningen af processen. I en kreativ brainstorm fandt de frem til ideen, udførte konstruktionstegningerne på deres computere og brugte det meste af Skjern Tekniske Skoles maskinpark til at fremstille vindmøllerne. Jeg har stort set kun været konsulent på det tekniske og på materialevalg", fortæller han.

Egentlig var det elevernes plan, at alt på vindmøllerne skulle udføres i blankt automatstål. Men det endte med, at vingerne blev fremstillet i det blødere aluminium, da det tog 4-5 gange så lang tid at fremstille vingerne af hårdt stål, og deadline skulle overholdes.

"Det er meget flot innovation hele vejen i gennem. Og godt håndværk, hvor hver elev fremstillede sin egen vindmølle," siger Brian Lauridsen.

Siden Skjern Tekniske Skole i tæt samarbejde med vindmøllebranchen udviklede vindmølleoperatøruddannelsen og i 2010 startede det første hold, har 51 fået svendebrev som vindmølleoperatør. I øjeblikket er 65 under uddannelse på Skjern Tekniske Skole – inklusive et nyt hold på 17, der netop er startet.

"Interessen er meget stor. Det er en rigtig god 2-årig uddannelse for folk, der gerne vil skifte spor erhvervsmæssigt. Hvad enten det er fra ufaglært til faglært eller hvis man som faglært vil skifte til et nyt fag med svendebrev. På holdet her har vi f.eks. en grafisk designer, et par tømrere og en murer", fortæller Brian Lauridsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079