23948sdkhjf

Semco Maritime overtager britisk ingeniørvirksomhed

Med overtagelsen af Capelrig vil Semco Maritime fremover også kunne varetage store rigprojekter i Storbritannien som totalentreprenør.
Semco Maritime styrker sin position på markedet for rigprojekter i Nordsøen med opkøbet af virksomheden Capelrig i Skotland. Fremover vil Semco Maritime kunne løfte store rigprojekter i Storbritannien, ligesom virksomheden ser gode muligheder for øget vækst inden for vind, olie og gas på det britiske marked.

Med opkøbet af virksomheden Capelrig i Aberdeen tager Semco Maritime endnu et skridt til at sikre positionen som den førende leverandør inden for ombygning og reparation af rigge i Nordsø-området.

- Vi har en klar strategi om at være den første virksomhed, der kan tilbyde rigopgraderinger i både Danmark, Norge og Storbritannien. Med opkøbet af Capelrig tilfører vi nye kompetencer og får vi et stærkt udgangspunkt for vækst på det britiske marked for rigprojekter, siger Hans-Peter Jørgensen, Senior Vice President med ansvar for rigprojekter.

Etableringen i Aberdeen vil samtidig være et brohoved for flere opgaver inden for vind, olie og gas i Storbritannien, hvor Semco Maritime ser et stort potentiale for vækst.

- Vi får en solid base i Aberdeen, der er centrum for de britiske olie- og gasaktiviteter i Nordsøen. Opkøbet vil styrke vores position og udviklingsmuligheder inden for hele offshoreområdet, siger Hans-Peter Jørgensen.

Store kompetencer

Capelrig er en velrenommeret ingeniørvirksomhed, der gennem 34 år har opbygget stor erfaring og viden inden for olie- og gasindustrien. Virksomheden leverer kontrol- og automationssystemer og har store kompetencer inden for el og instrumentering (E&I). Kunderne tæller blandt andre operatører som BP, Shell og Transocean.

- Semco Maritime og Capelrig passer perfekt sammen, og vi ser frem til integrationen af de to virksomheder. Vi har en ekspertise og en regional forankring, som Semco Maritime kan få stort udbytte af, mens vi får tilført en række ressourcer, som vi ikke har i dag. Fremover vil vi i fællesskab kunne løfte langt flere og større opgaver," siger Brian Hill, administrerende direktør og medstifter af Capelrig Ltd.

Semco Martime udbygger i disse år sin position rigområdet betydeligt. Sidste år tog virksomheden helt nye faciliteter til rigopgraderinger i brug i Esbjerg Havn og gennemførte blandt andet to store rigopgraderingsprojekter i Norge for verdens største rigoperatør Transocean.

- Vi vil være den foretrukne leverandør til rigoperatører i hele Nordsøen og tager nu et afgørende skridt i den retning på det britiske marked. Vi skal bygge videre på Capelrigs hidtidige succes og udvide både kundebasen og operationsområdet. Det er vores målsætning, at Capelrigs nuværende omsætning skal tredobles i løbet af de kommende fem år, siger Hans-Peter Jørgensen.Ÿ
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125