23948sdkhjf

Nye overenskomster baner vej for ny fremgang

Indlæg af DI, adm. direktør Karsten Dybvad.
Både lønmodtagere og arbejdsgivere har godkendt de nye tre-årige overenskomster, meddelte forligsmand Asbjørn Jensen fredag. Det betyder, at de mere end 200 overenskomster, DI har forhandlet på plads i løbet af februar og begyndelsen af marts, træder i kraft med virkning fra 1. marts 2014.

Det glæder mig, at der er bred opbakning bag fornyelsen af overenskomsterne på det private arbejdsmarked - og at så mange lønmodtagere har benyttet deres mulighed for at stemme. Det vidner om en fælles forståelse hos lønmodtagere og arbejdsgivere af, at virksomhederne skal have gode betingelser for at investere i nye maskiner og nyt udstyr, vinde nye ordrer og skabe nye arbejdspladser her i Danmark i de kommende år.

Overenskomsterne afspejler, at danske virksomheder stadig står svært i den internationale konkurrence, men det går heldigvis fremad. De nye overenskomster skaber grundlag for, at vi kan fortsætte med at forbedre danske virksomheders konkurrenceevne.

Nu gælder det om, at ledelse og medarbejdere sammen finder nye veje til at forbedre virksomhedens produktivitet. De udenlandske konkurrenter har været dygtigere på det felt gennem mange år, og det har været med til at svække virksomhedernes konkurrenceevne. En behersket udvikling i virksomhedernes omkostninger kan sammen med en højere produktivitet bane vejen for nye job og en langsigtet lønfremgang for danskerne.

Med de nye tre-årige overenskomster har arbejdsmarkedets parter taget et fælles ansvar for dansk økonomi. Nu har vi en forventning om, at politikerne vil understøtte den udvikling. Det kan politikerne i Folketinget gøre ved at gennemføre en industristrategi og en vækstplan, der gør virksomhederne mere konkurrencedygtige og øger produktiviteten. Hvis vi fremover vil have råd til sygehuse, børnehaver og uddannelser i høj kvalitet i Danmark, så skal vi være mere produktive.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078