Choose language Home > Article displaySkip Navigation Links Thursday 24 April 2014
Advertising / Contact  

IQ Metal investerer i automatisk bukkecelle
17 April 2012 / Automation / Af ft
Print Tip Debat
IQ Metal i Hasselager har netop investeret i en fuldautomatisk bukkecelle bestående af en Gasparini kantbukker og en Starmatic robot.
BUKKECELLE
IQ Metal A/S i Hasselager ved Århus har netop taget en bukkecelle, bestående af en tre meter 100 tons Gasparini kantbukker og en 50 kilo Starmatic robot, med pre-loader og fem udsorteringspaller i brug.
Installationen er købt hos Matech ApS, mens installation, service og undervisning er foretaget af Sertech ApS. Normalt benytter Sertech ApS Motoman robotter i deres automationsløsninger, men i dette tilfælde ønskede kunden selv en Starmatic robot til at udføre opgaven, og der leveres med det, kunden ønsker.
- Vi råder over en mindre bukkecelle i forvejen med en Starmatic robot, og det er erfaringerne herfra, vi ønsker at benytte i det videre automationsforløb, fortæller fabriksdirektør Jesper Z. Nielsen fra IQ Metal.
- Vi startede med at automatisere en lille kantbukker for at lære teknologien og faldgrupperne at kende. Det er svært at automatisere kantbukning, da det ofte er mindre serier, der skal produceres. Derfor kræver det stort fokus på at nedbringe omstillingstiden til et minimum således, at emnerne kan produceres kontinuerligt.
Cellens opbygning
Cellen består som skrevet af en tre meter 100 tons Gasparini kantbukker og en 50 kg Starmatic robot. Cellen er bygget op, så der er to pallepladser til råmateriale og fem pladser til udsortering af færdige emner.
Cellen er udstyret med separat pre-loader, der lægger råmaterialet klar i nulpunktsfixturet, således at hovedrobotten ikke skal bruge tid på at finde nulpunkterne på emnet, men kan tage det direkte og straks begynde bearbejdningen.
Hovedrobotten kører på en traversskinne foran maskinen, og kan derved nå alle pallepladserne, både på load- og unload-siden, samt den vendestation med sugekopper, der er monteret i forlængelse af kantbukkeren.
Kræver stort fokus
Virksomhedens erfaring er, at det kræver seriestørrelser på cirka 100 styk, før det kan betale sig at benytte robotcellen.
Continues...
1
2
 
Page 1 of 2
 
 
Gallery (1/4)
Show original picture
Samlet oversigt af bukkecellen der er installeret hos IQ Metal. Cellen beståer af en tre meter 100 tons Gasparini Kantbukker og en xx kilo Starmatic robot, med pre-loader og fem pladser til udsortering.
Fakta om IQ Metal A/S:
IQ Metal, (Integrated Metal Solutions) blev startet i 1965 under navnet Brændstrup Maskinfabrik. Men på grund af den stadig større mængde af udenlandske kunder, tog virksomheden sidste år navneforandring til et mere internationalt klingende navn.

Virksomheden fremstiller komplekse dele inden for både spån- og pladebearbejdning, og tager ansvar for processen lige fra ide til emnet bliver leveret færdigt ude hos slutkunden.

Virksomheden er kendt for sin fokus på alle processerne rundt omkring emnet som udvikling, modellering, kvalitetsstyring, dokumentation og ikke mindst logistikken hele vejen igennem.

Virksomheden ekspanderede for to år siden internationalt, gennem et opkøb af en virksomhed i polen, og er i øjeblikket i gang med at opføre nye lokaler til den polske afdeling. Virksomheden beskæftiger cirka 100 medarbejdere i Danmark og Polen.
 Also read...
12 June 2012
Nyt liv i gammel maskine hos Sertech ApS
6 June 2012
Automation i lange baner til robotdage hos Motoman
25 April 2012 kl. 13:00
Motoman inviterer til Robotdage 2012
11 October 2011
Et emne i hånden ...
30 August 2011 kl. 7:30
Brændstrup Maskinfabrik bliver til IQ Metal
27 November 2007
Flaskehals afhjælpes med avanceret kantbukker
14 August 2007
Festlig overdragelse i nyinvesteringernes tegn
7 August 2007
Ny direktør for Brændstrup Maskinfabrik
30 July 2007 kl. 10:00
Brændstrup Maskinfabrik A/S ændrer i topledelsen
Tip a friend...
Your name:
*
Your email:
*
To email:
*


0
Post a comment!
Here you may express your opinion.
In order to participate in the debate, you must be logged in.
If you are not a registered user, you can create a new account by following this link. The registration process only takes a minute.
LOG IN
Email:
Password:
Remember me
New user
Forgot password
No comments posted yet.

All material on this site is protected by the law regarding copyright. Pictures and text may not be copied, sold or distributed further without permission.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk