Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Lørdag 7. marts 2015
Annoncepriser / Kontakt  

IQ Metal investerer i automatisk bukkecelle
17. april 2012 / Automation / Af ft
Print Tip Debat
IQ Metal i Hasselager har netop investeret i en fuldautomatisk bukkecelle bestående af en Gasparini kantbukker og en Starmatic robot.
BUKKECELLE
IQ Metal A/S i Hasselager ved Århus har netop taget en bukkecelle, bestående af en tre meter 100 tons Gasparini kantbukker og en 50 kilo Starmatic robot, med pre-loader og fem udsorteringspaller i brug.
Installationen er købt hos Matech ApS, mens installation, service og undervisning er foretaget af Sertech ApS. Normalt benytter Sertech ApS Motoman robotter i deres automationsløsninger, men i dette tilfælde ønskede kunden selv en Starmatic robot til at udføre opgaven, og der leveres med det, kunden ønsker.
- Vi råder over en mindre bukkecelle i forvejen med en Starmatic robot, og det er erfaringerne herfra, vi ønsker at benytte i det videre automationsforløb, fortæller fabriksdirektør Jesper Z. Nielsen fra IQ Metal.
- Vi startede med at automatisere en lille kantbukker for at lære teknologien og faldgrupperne at kende. Det er svært at automatisere kantbukning, da det ofte er mindre serier, der skal produceres. Derfor kræver det stort fokus på at nedbringe omstillingstiden til et minimum således, at emnerne kan produceres kontinuerligt.
Cellens opbygning
Cellen består som skrevet af en tre meter 100 tons Gasparini kantbukker og en 50 kg Starmatic robot. Cellen er bygget op, så der er to pallepladser til råmateriale og fem pladser til udsortering af færdige emner.
Cellen er udstyret med separat pre-loader, der lægger råmaterialet klar i nulpunktsfixturet, således at hovedrobotten ikke skal bruge tid på at finde nulpunkterne på emnet, men kan tage det direkte og straks begynde bearbejdningen.
Hovedrobotten kører på en traversskinne foran maskinen, og kan derved nå alle pallepladserne, både på load- og unload-siden, samt den vendestation med sugekopper, der er monteret i forlængelse af kantbukkeren.
Kræver stort fokus
Virksomhedens erfaring er, at det kræver seriestørrelser på cirka 100 styk, før det kan betale sig at benytte robotcellen.
Fortsættes...
1
2
 
Side 1 af 2
 
 
Billedgalleri (1/4)
Vis originalbillede
Samlet oversigt af bukkecellen der er installeret hos IQ Metal. Cellen beståer af en tre meter 100 tons Gasparini Kantbukker og en xx kilo Starmatic robot, med pre-loader og fem pladser til udsortering.
Fakta om IQ Metal A/S:
IQ Metal, (Integrated Metal Solutions) blev startet i 1965 under navnet Brændstrup Maskinfabrik. Men på grund af den stadig større mængde af udenlandske kunder, tog virksomheden sidste år navneforandring til et mere internationalt klingende navn.

Virksomheden fremstiller komplekse dele inden for både spån- og pladebearbejdning, og tager ansvar for processen lige fra ide til emnet bliver leveret færdigt ude hos slutkunden.

Virksomheden er kendt for sin fokus på alle processerne rundt omkring emnet som udvikling, modellering, kvalitetsstyring, dokumentation og ikke mindst logistikken hele vejen igennem.

Virksomheden ekspanderede for to år siden internationalt, gennem et opkøb af en virksomhed i polen, og er i øjeblikket i gang med at opføre nye lokaler til den polske afdeling. Virksomheden beskæftiger cirka 100 medarbejdere i Danmark og Polen.
 Læs også...
12. juni 2012
Nyt liv i gammel maskine hos Sertech ApS
6. juni 2012
Automation i lange baner til robotdage hos Motoman
25. april 2012 kl. 13:00
Motoman inviterer til Robotdage 2012
11. oktober 2011
Et emne i hånden ...
30. august 2011 kl. 7:30
Brændstrup Maskinfabrik bliver til IQ Metal
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Jern og Maskinindustrien
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 37 00 | Email:
red@jernindustri.dk