23948sdkhjf

Stærk eksport gavner job i metalindustrien

En overraskende stærk eksport har reddet landets maskinfabrikker, og der er i dag særlig rift efter maskinarbejdere i Region Hovedstaden, hvor arbejdsløsheden blandt metalarbejderne er lavest. Det mærker man blandt andet på maskinfabrikken Mark & Wedell i Kvistgård, skriver Frederiksborg Amts Avis.
En uventet stor eksport har skabt travlhed på mange maskinfabrikker i Nordsjælland og Hovedstadsområdet og er med til at holde arbejdsløsheden nede i krisetiderne blandt fagforeningen Dansk Metals medlemmer.

- Det er særligt industriteknikerne, der nyder godt de mange nye ordrer, forklarer cheføkonom Allan Lyngsø Madsen fra Dansk Metal. Det er eksporten, som redder hele branchen, og det er klart at de af vores medlemmer, som kan indgå i industriproduktionen er bedst stillet, mens eksempelvis automekanikere, som er afhængige af hjemmemarkedet, er langt hårdere ramt af krisen, siger Allan Lyngsø Madsen til Frederiksborg Amts Avis.

Han pointerer, at ledigheden blandt fagforeningens medlemmer er lavest i Region Hovedstaden med 6 procent, mens den på landsplan er på 7,8 procent.

At der igen er kommet i gang i eksporten mærker man også hos ingeniør og maskinvirksomheden Mark & Wedell A/S i Kvistgård udenfor Helsingør med 50 ansatte. Her begyndte ordrerne pludselig at strømme ind i sommeren 2011 fra så fjerne lande som Israel, Yemen og Den Dominkanske Republik.

Her er man netop ved at ansætte to nye medarbejdere med metaluddannelse, og jobopslagene viste, at mens cirka 20 søgte jobbet som kleinsmed, så var der kun to ansøgere til jobbet som CNC-fræser, skiver det nordsjællandske dagblad. jli
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063