23948sdkhjf

Industriens Fond uddelte over 100 mio. kr. i 2011

Projekter om industriel teknologi, et svejsecenter, IPR-deling, grundsten til en ny Europaskole samt bl.a. forskning i supply chain innovation har modtaget mere end 100 mio. kr. fra Industriens Fond i 2011.
Regnskabsresultatet blev for 2011 på 297 mio. kr. og foretog uddelinger til nye projekter for godt 100 mio. kr. Industriens Fond forøgede derved i 2011 sin fondskapital med 195 mio. kr.

- Industriens Fond har i 2011 haft en aktiv projektportefølje på knap 60 projekter. Fonden vil nu med den betydelige portefølje der er opbygget, i endnu højere grad kunne fokusere på den engagerede deltagelse i projekterne, som en effektiv og engageret filantropisk fond, siger Sten Scheibye, der på fondens netop gennemførte årsmøde blev genvalgt som formand for Industriens Fonds bestyrelse.

- Det positive regnskabsresultat skal særligt ses i forlængelse af, at Fonden efter en aftale med Foreningen Nykredit har afhændet aktier i Nykredit Holding A/S. Fondens ejerandel er således ændret fra 5,42 % til nu at udgøre 4,99 %. Endvidere har Industriens Fond en konservativ investeringsstrategi med placering af Fondens frie midler i primært realkreditobligationer. Rente- og kursudviklingen på realkreditobligationsmarkedet har i 2011 været gunstigt for Fondens samlede resultat, og Fonden forventer således ikke et tilsvarende positivt afkast i kommende år, udtaler Industriens Fonds adm. direktør, Mads Lebech.

Industriens Fond har en samlet formue på ca. fire mia. kr. og har en målsætning om at indgå i projekter for ca. 100 mio. kr. om året. Projekter der alle skal fremme dansk erhvervslivs og i særdeleshed industriens konkurrenceevne. mola
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08