23948sdkhjf

MED satser på vækst og udvikling i en krisetid

Mens mange virksomheder har gispet efter vejret, har Military Equipment Denmark A/S i Nr. Jernløse købt sig ind i maskinbranchen og fået nye kundegrupper. På to år er medarbejderstaben vokset fra tre til 23 ansatte.
Military Equipment Denmark A/S - i daglig tale MED - har i en del år haft som sin væsentligste opgave at reparere, vedligeholde og modernisere Forsvarets skydebaneanlæg, så de lever op til både de høje sikkerhedskrav og stigende miljøkrav. Men for et par år siden besluttede indehaver Leif Braae, at der skulle ske nogle markante ændringer med virksomheden, hvis den skulle udvikle sig og kredsen af kunder skulle blive større. Resultatet er blevet, at MED siden starten af 2011 har opkøbt to virksomheder i helt andre brancher, hvilket har givet adgang til helt nye kunder som på sigt måske også kan udvide samarbejdet med Forsvaret. Og pudsigt nok har begge de tilkøbte virksomheder været placeret som naboer til MED, som i dag har hjemme på Virkelyst 1, 3 og 5 i Nr. Jernløse sydvest for Holbæk.

Overtagelse af maskinfabrikken Dansett A/S

Da virksomheden i 2007 flyttede fra Hvalsø til Regstrup bestod medarbejderstaben af to ansatte, hvor den ene var Leif Braaes stedsøn Peter Jensen, der har en baggrund som ingeniør og officer i Forsvaret. Den lille virksomhed kørte fint, men overvejelserne om en udvidelse havde luret hos Leif Braae og Peter Jensen, og da maskinfabrikken Dansett A/S, i begyndelsen af 2011 blev erklæret konkurs, besluttede Leif Braae og Peter Jensen, at opkøbe konkursboet og videreføre virksomheden i en særdeles målrettet forandringsproces.

Vi har traditionelt arbejdet med salg og service, og ved at købe en maskinfabrik gik vi så ind i produktion. Vi overtog både maskiner og medarbejdere, og det har givet os et helt nyt netværk, hvor vi udover at være leverandør til Forsvaret nu også er det til det civile samfund, fortæller Leif Braae og Peter Jensen, der er henholdsvis direktør og teknisk chef.

Siden overtagelsen er der investeret et tocifret millionbeløb i højteknologiske CNC maskiner og produktionsstyringssystemer. M.E.D. Maskinfabrik A/S har således udviklet sig til en højteknologisk ISO 9001, vers. 2008 underleverandør, hvor kravet fra det samlede kundesegment er spåntagen fremstilling af komponenter med særdeles stor kompleksitet, fine tolerancer og i en finish ud over det sædvanlige, hvor virksomheden som yderligere succes har udvidet medarbejderstaben med 5 højt specialiseret medarbejdere, således at kunder nu oplever M.E.D. Maskinfabrik A/S som den samarbejdspartner, der tilbyder ydelser fra teknisk rådgivning, produktmodning, prototype fremstilling og logistik optimering.

Beliggenhed har muliggjort vækst

De tre søstervirksomheder ligger side om side i industriområdet Virkelyst. Der er rykket lidt rundt på aktiviteterne, så alt arbejdet med skydeanlæggene er samlet i nr. 1 sammen med en fælles administration. I nr. 3 holder M.E.D. Skilteteknik ApS til, og i nr. 5 er M.E.D. Maskinfabrik A/S rykket ind - inklusiv en tilbygning, som var nødvendig for at få plads til de nye CNC maskiner, som i øvrigt med det tilhørende udstyrsniveau er de eneste af sin type i landet.

Samlet har MED-gruppen ca. 3000 kvadratmeter under tag og råder i alt over ca. 12.000 kvadratmeter udendørsareal.

- Der er plads nok til udvidelser, og vi vil nok få brug for at opføre en hal på omkring 2000 kvadratmeter, når timingen og økonomien passer, forklarer Leif Braae.

Indtil nu har der ikke været problemer med at tiltrække de rigtige medarbejdere, men direktøren erkender, at det bliver en udfordring at få f.eks. ingeniører trukket til Nr. Jernløse. Vi tror fortsat på vores beliggenhed, som er en af flere forudsætninger for den planlagte udvikling af M.E.D. Maskinfabrik A/S.

Mød folkene fra M.E.D. Maskinfabrik på METAL 2012 i Fredericia tirsdag til torsdag i denne uge, hvor de udstiller på stand A-1172.Ÿ
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094