23948sdkhjf

Hos Chris Jensen A/S er det gode håndværk et adelsmærke

Sjællandske pladesmede, der kan skrive tidligere mangeårig medarbejder hos Chris Jensen A/S i deres CV, er efterspurgte folk i metalindustrien. Det kan J&M skrive under på efter et besøg hos den sjællandske specialist i bearbejdning af det rustfri stålfirma i Stenlille.
Rom blev ikke bygget på en dag, siger et gammelt ord. På samme måde har det også taget mange år for direktør Chris Jensen at opbygge sit image for god og solid forretningsdrift og høj fremstillingskvalitet inden for firmaets speciale, opbygning af specialmaskiner og procesanlæg fremstillet i rustfrit stål og aluminium efter opgave.

Som underleverandør til projekterende firmaer i ind- og udland har Chris Jensen gennem snart en menneskealder fremstillet og afleveret færdigindkørte maskiner og anlæg hos kunder over hele verden.

Som mange andre har gjort før ham, startede han ene mand i kælderen under privaten - det var tilbage i 1973. Nu driver Chris Jensen metalforarbejdende virksomheder i Kalundborg, Slagelse samt på hovedfabrikken i Stenlille nær Sorø. Fra kun at være sig selv i starten, beskæftiger han nu mellem 100 og 120 medarbejdere, afhængigt af konjunkturerne. Og firmaets omdømme står stærkt hos en bred kundekreds af slutbrugere, der især tæller medicinalindustrier, fødevareindustrier og den petrokemiske industri over hele verden.

Chris Jensen A/S er, som direktøren fortæller, en ren underleverandør der tager ordrer fra arkitekter, rådgivende ingeniører og projekterende grupper, der leverer de færdige tegninger på de anlæg, der skal fremstilles.

Men det skal dertil siges, at der i mange tilfælde under opbygningsfasen udfolder sig et meget tæt samarbejde mellem Stenlillefirmaet og kundens teknikere, fordi næsten hvert eneste Chris Jensen-bygget udstyr er en nykonstruktion, der derfor stiller store faglige krav til begge parter.

Det er håndværkeren på gulvet der tæller

Vi lever i en tid med et stigende konkurrencetryk i alle grene af industrien. Det er ikke en selvfølge at drive virksomhed, blot fordi man er veletableret. Det kræver mere end det og gerne en unik spidskompetence, som i metalindustrien ofte kan være baseret på brugen af et topmoderne kostbart produktionsudstyr. Men det er ikke det der falder i øjnene hos Chris Jensen A/S.

På en rundtur i fabrikken med økonomichef Esben Sørensen og chefen selv var det derimod flere store procesanlæg i rustfrit stål under opbygning, der især fangede vores opmærksomhed, og som Chris Jensen selv understregede det, så er spidskompetencen og den konkurrencemæssige styrke i firmaet den samlede værdi af det, som hver enkelt medarbejder kan udrette med sine hænder, sit hoved og den “fond“ af erfaring han har oparbejdet i firmaet gennem mange år. Chris Jensen smede løber ikke af pladsen!

Certifikatsvejsning er obligatorisk

Maskinparken her hos Chris Jensen rummer naturligvis udstyr til pladebearbejdningsprocesser såsom klipning, kantbukning, valsning og svejsning. Her især TIG, MIG og orbitalsvejsning. Men også maskiner til spåntagende operationer som drejning og fræsning.

Af alle fremstillingsprocesser er det nok svejsning, der er størst opmærksom hed omkring på grund af kundernes kvalitetskrav.

Derfor er alle klejnsmede her certifikatsvejsere, og enkelte af dem endda certificerede til plastsvejsning, der er et område i stærk udvikling, fortæller Chris Jensen. Men dertil er firmaet ISO-9001 certificeret, ligesom det overholder FDA normer, der gælder i amerikanske lande.

Team-spirit i særklasse

Vi sidder på et tidspunkt i firmaets mødelokale sammen med Chris Jensen og Esben Sørensen og ser på et stort verdenskort på endevæggen, der med knappenåle viser, at firmaet gennem mange år er kommet vidt omkring, og at det udover i Europa og Skandinavien har leveret procesanlæg og maskiner i rustfrit stål til blandt andet Grønland, Canada, Amerika og Fjernøsten og - som man fortæller os - netop har en af firmaets supervisorer i gang med en opstilling og aflevering på New Zealand.

Er det så en uddannet ingeniør I sender ud, spørger vi Chris Jensen: - Nej, nej, her bruger vi som firmaets gesandt hos kunden også en af vore erfarne håndværkere. Han er vores garant for, at udstyret bliver installeret og afleveret i den Chris Jensen-ånd af fagmæssigt skill og integritet, som vi har opbygget som et brand her i firmaet gennem mange år med - og skal jeg nok tilføje - med meget trofaste medarbejdere.

Ikke uden stolthed fortæller man os, at der alene i indeværende år skal markeres fem 20 års og tre 30 års Chris Jensen jubilarer.

Back in business

Kriseårene gik ikke uden om Chris Jensen A/S, men virkningen kom med nogen forsinkelse, fortæller økonomichef Esben Sørensen.

- Vi havde faktisk et af vore allerbedste år i regnskabsåret 2008/9, vel nok fordi vi havde en ret stor ordreportefølje fra året før. Men derefter havde vi et par år med utilfredsstillende indtjening, blandt andet fordi vi altid prøver at holde på vores medarbejdere - også i nedgangstider.

- Vi måtte imidlertid på et tidspunkt tage det tunge skridt at afskedige otte mand. Lykkeligvis var Chris Jensen-effekten så stærk, at de alle - på nær en, der ville i gang med noget helt andet - fik nyt arbejde i andre metalindustrier inden de forlod os. Men nu i 2012 er vi atter tilbage på sporet med sorte tal på bundlinjen, fortæller Esben Sørensen.Ÿ

Fakta om firmaet:

Chris Jensen A/S er en ordreproducerende underleverandørvirksomhed med speciale i fremstilling af maskiner og procesudstyr i rustfrit stål og aluminium, efter opgave.

Eksportandel: over 50 procent

Med fabrikker i Stenlille, Slagelse og Kalundborg beskæftiger firmaet til stadighed 100 - 120 medarbejdere.

Fabriksareal under tag: 3500 m2

Direktion: adm. dir. Chris Jensen

Firmaet blev grundlagt i 1973.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078