23948sdkhjf

SIMTOS er en anderledes messeoplevelse

Den internationale maskinindustrimesse Simtos, der afholdes i den koreanske storby Seoul, er netop afsluttet, og det blev en stor succes med cirka 102.000 besøgende over de seks dage messen havde åbent.
Den 15. udgave af Simtos messen, der løb af stabelen fra den 17.-22. april er afsluttet, og det forventede tilskuertal på mere end 100.000 besøgende ser efter de foreløbige optællinger ud til at holde. Det foreløbige besøgstal er foreløbig opgjort til 102.000 men er stadig ikke frigivet som officielt tal. Messen bød på 5.281 stande, fordelt på 102.431 kvadratmeter. Til sammenligning besøges EMO-messen i Hannover af cirka 140.000.

Messen blev afholdt i korea International Exhibition Center (KINTEX).

Messen dækkede bredt inden for alt metalforarbejdning og var delt op i seks hovedområder som var henholdsvis spåntagningsmaskiner, pladebearbejdning, svejsning, motorer, CAD/CAM og værktøjer.

For bare fire år siden var messen ikke andet end halv størrelse af dette års messe. Men et ønske om at blive den førende messe i Asien, har fået arrangørerne som er Korea Machine Tool Manufacturers Association (Komma) til at geare voldsomt op for markedsføringen.

Messen bærer dog på et par områder præg af at være vokset lidt hurtigt. For eksempel har flere af de mindre stande ikke materiale på engelsk, ligesom de heller ikke alle steder snakker engelsk. Man er fra arrangørerne, opmærksomme på problemet, og et par udenlandske kollegaer, der deltog for to år siden fortalte, at det var langt bedre denne gang.

Moderne messefaciliteter

Messen blev til gengæld holdt i de mest topmoderne faciliteter man kan tænke sig, Kintex centeret er fire år gammelt og virker upåklagelig til det store rykind, man mærker slet ikke de mange besøgende.

Messen var rigtig stor og god på spåntagningssiden, der blev præget af lidt andre spillere end vi er vant til på EMO messen i Hannover. Her var det hjemlandets mærker som Doosan, Hyundai, Hwacheon og Samsung, der havde de største stande og flest maskiner udstillet. DMG/Mori Seiki som traditionelt er størst i Hannover, havde her kun en mindre stand, mens mærker som Okuma og Mazak helt blev væk og satser alt på Jimtof messen i Japan i efteråret.

Til gengæld var der masser af automationsløsninger at finde rundt omkring på messen, ikke mindst på Samsung- og Hyundai-standen var der automatiserede løsninger i lange baner, som vi ikke så på sidste års EMO-messe.

Måske afledt af den travlhed der er i Sydkorea, hvor automatisering er et stort tema, ikke kun på grund af omkostninger, men for at kunne klare den store vækst landet er inde i.

På pladebearbejdningssiden var det mere de kendte spillere, som vi kender fra Blech-messen i Hannover der dominerede. Trumpf, Amada, Bystronic og Salvagnini tiltrak sig stor opmærksomhed med deres fiberlasere, som sælger betydeligt bedre i Asien end i Europa. Fra Salvagnini lød det, at de havde installeret lige under 200 fiberlasere i Asien indtil nu og at især den store bilindustri havde taget teknologien til sig.

Man savnede dog de hele løsninger i pladebearbejdnings-udstilingen. Hvor der ved sidste Blech-messe, var stor fokus på håndteringen rundt om maskinerne, var der stort set kun maskiner på Simtos messen.

Men messen blev også her præget af mange mindre koreanske maskinbyggere, der havde opfundet en niche maskine der kan noget specielt, men som ikke har andet i programmet.

En af de mindre maskinbyggere, der var gået denne vej var Muratec, der fremstillede specialløsninger i drejebænke til automobilindustrien. Herfra forlød det at det var en trend man så mere og mere, da man ikke kunne klare sig mod de helt store spillere på markedet længere hverken på parametre som markedsføring, service eller udvikling. Derfor satsede de og mange andre mindre leverandører at bygge hele løsninger.Ÿ
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079