23948sdkhjf

Fire tryk og maskinen fra Hwacheon er klar til at producere

Det sydkoreanske firma Hwacheon lancerede på 60 året for deres eksistens, en nyhed på Simtos. Verdens første smart maskine kaldte de den. Maskinen var beregnet til at fremstille sænkgnistelektroder på.
Den koreanske maskinproducent Hwacheon havde en nyudviklet maskine med på Simtos messen. Maskinen kunne bearbejde 21 forskellige gnistelektroder ved hjælp af kun fire tryk på maskinen fra CAD-filen blev modtaget og til emnerne var færdige i maskinen.

Operatøren skulle sørge for, at emnerne var spændt op på planet, så der var plads til værktøjerne omkring emnerne, ellers var rækkefølgen for emnernes placering underordnet. Ligesom værktøjerne selvfølgelig skulle være forudindstillede.

- Herefter er det bare at importere CAD-filen til styringen, så vil maskinen selv sætte nulpunkter og komme med bearbejdningsløsningen, som den vil generere NC koder efter, fortæller Choi Hyun-jo.

- Maskinen starter med at analysere de CAD-filer den har taget ind i styringen. Derefter scanner den råemnerne tredimensionelt i maskinen og parrer de forskellige råemner med CAD-filen. Herefter analyserer den, hvordan bearbejdningen skal gribes an så det er mest optimalt, og skrubbearbejdningen foregår først på alle emner inden sletbearbejdningen begynder.

- Man Sparer altså alt den tid man normalt bruger på at sætte nulpunkter og den tid man normalt bruger på at programmere i CAM delen, og det er ganske væsentlig når det drejer sig om så mange forskellige emner. Nu kan maskinen bearbejde uafbrudt.

Foreløbig er maskinen udviklet til at fremstille gnistelektroder, men man arbejder videre med udviklingen og håber at man en dag kan undgå programmering på alle typer emner.

- Det er en masse underliggende informationer maskinen skal vide, for at kunne generere et program automatisk. Derfor er det foreløbig kun muligt at fremstille gnistelektroder på denne måde, men teknikken udvikler sig løbende og vi arbejder på at overføre den til andre typer bearbejdninger, siger Choi Hyun-jo.Ÿ
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081