23948sdkhjf

Widex nomineret til European Inventor Award

Høreapparatvirksomheden Widex er den fjerde danske virksomhed på bare fem år, der har opfindere nomineret til den fornemme, europæiske patentpris, European Inventor Award.
Nomineringen skærper ifølge Jesper Kongstad, direktør for Patent- og Varemærkestyrelsen, europæiske investorers interesse.

- Danmark er nu et af de lande, man holder særligt øje med i Europa i forhold til innovation, siger Jesper Kongstad. Når patentverdenens svar på en Oscar, den europæiske patentpris, bliver uddelt ved European Inventor Award den 14. juni i Skuespilhuset i København, vil der for fjerde gang på kun fem år være danske opfindere, som kæmper med om de fornemme priser.

De tre danske opfindere Jan Tøpholm, Søren Westermann og Svend Vitting Andersen fra høreapparatvirksomheden Widex er nomineret i kategorien "Industri" – en pris som blandt andet tyske Audi tidligere har vundet. Og sidste år lykkedes det Jens Dall Bentzen fra Dall Energy ApS som den første dansker at vinde den europæiske patentpris i kategorien for små og mellemstore virksomheder.

- Uddelingen af den europæiske patentpris er hurtigt blevet en særdeles vigtig begivenhed, som tiltrækker sig opmærksomhed verden over, og ikke mindst europæiske investorer følger nøje med i, hvem der bliver udvalgt. Med de mange nomineringer er Danmark nu et af de lande, man holder særligt øje med i Europa i forhold til innovation, siger Jesper Kongstad, direktør for Patent- og Varemærkestyrelsen.

Widex er blevet nomineret for evnen til at tænke nyt og for at revolutionere den måde, hvorpå man fremstiller i-øret-høreapparater.

- Widex er et rigtig godt eksempel på en dansk virksomhed, der har styr på sin innovation og sine patenter, og som ved, hvor vigtigt det er at planlægge langsigtet, siger Jesper Kongstad, og håber, at nomineringen vil inspirere mellemstore, innovative danske virksomheder til også at tage springet ud på den europæiske scene.mola
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078